ср апр 29, 2026 3:15 pmverano_azul написа: Здравейте,При всички случаи ще ти се наложи да се оръсиш повече пари, защото приложението, за което ти трябва този дистанционен радио-прекъсвач ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има обратна връзка за да следиш със сигурност състоянието на помпата, а именно дали реално е включила или, особено важно - изключила след подаване на съответната команда. Т.е., на такова голямо разстояние връзката трябва да е двупосочна! Това, все пак не ти е дистанционното вкъщи да светваш и гасиш ламБи или ТВ. Трябва да търсиш нещо подобно на този китайски кенеф: https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... in_prod%3A (просто пример, първият срещнат...). В описанието ти е даден вариант на начин за превключване на трифазен електродвигател чрез контактор.
имам една трифазна помпа 5,5 киловата и искам да я включвам дистанционно(от около 300-350 метра).Може ли да ми помогнете, къде да намеря такъв дистанционен включвател?
Не мисля, че задължително му трябва двупосочна връзка. До колкото разбирам, той ще е на края на поливната система. Просто ще вижда дали е тръгнала вода или не е. Ако наистина е важно, би могъл да сложи някаква светлинна сигнализация (на високо).
Намирам предложението на хидразин за напълно уместно, при положение, че е пробвано и работещо.