• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Yavor_Sv - напреднал
Здравейте. Честита Нова Година на всички !
Отдавна не съм писал и сигурно сте решили, че съм направил проектора и сам зае*ал форума. Проблема е, че нещо не ми се получи.. Матрицата ли е тъмна не знам, ама почти нищо не се вижда на угасена лампа и освен това не мога да постигна правилен фокус..
Получава се нещо като едно фокусиране петно и около него размазано. Преместих всичко от кутията обратно на проектора, за да видя аджеба какво става ама и там така.. Все пак мисля,че аз сам допуснал някаква грешка тей като всичко ми е изрядно. Лампата е същата, като на kikokiko, но нямах никакъв рефлектор, като се надявах,че и така ще стане на първо време. В крайна сметка след няколко дни на отчаяние и набиране на смелост реших, че няма да се дам. Каквото и да става ще изкарам образ от тая матрица и ще оптимизирам нещата максимално. Изтърбуших цялата си кутия до основи и тези дни ще направя тотална реорганизация, като се опитам да избегна предишните си грешки. Харесах си на едно място голям, масивен черпак, чиято чашка ще използвам за рефлектор, а закрепянето на френела и матрицата все още ми е проблем, но ще го реша. Имам някаква идея вместо това да поръчвам MDF плоскости с дупка в средата, но това, като че ли е оптималния вариант. Може би утре ще поръчам.
Просто не виждам реална причина да не може да се фокусира правилно картината. Единственото обяснение е, че съм попретупал някои неща и за това не е станало.
Освен това махнах горния слой на матрицата, който падна лесно, но не се получи очаквания ефект ,в което няма логика. Все пак битката продължава тези дни. :) :) :) :)
kikokiko - специалист
Yavor_Sv написа:
Здравейте. Честита Нова Година на всички !
Отдавна не съм писал и сигурно сте решили, че съм направил проектора и сам зае*ал форума. Проблема е, че нещо не ми се получи.. Матрицата ли е тъмна не знам, ама почти нищо не се вижда на угасена лампа и освен това не мога да постигна правилен фокус..
Получава се нещо като едно фокусиране петно и около него размазано. Преместих всичко от кутията обратно на проектора, за да видя аджеба какво става ама и там така.. Все пак мисля,че аз сам допуснал някаква грешка тей като всичко ми е изрядно. Лампата е същата, като на kikokiko, но нямах никакъв рефлектор, като се надявах,че и така ще стане на първо време. В крайна сметка след няколко дни на отчаяние и набиране на смелост реших, че няма да се дам. Каквото и да става ще изкарам образ от тая матрица и ще оптимизирам нещата максимално. Изтърбуших цялата си кутия до основи и тези дни ще направя тотална реорганизация, като се опитам да избегна предишните си грешки. Харесах си на едно място голям, масивен черпак, чиято чашка ще използвам за рефлектор, а закрепянето на френела и матрицата все още ми е проблем, но ще го реша. Имам някаква идея вместо това да поръчвам MDF плоскости с дупка в средата, но това, като че ли е оптималния вариант. Може би утре ще поръчам.
Просто не виждам реална причина да не може да се фокусира правилно картината. Единственото обяснение е, че съм попретупал някои неща и за това не е станало.
Освен това махнах горния слой на матрицата, който падна лесно, но не се получи очаквания ефект ,в което няма логика. Все пак битката продължава тези дни. :) :) :) :)
Отразителя е много важен - аз използвах оригиналния на проектора.

Спред мен грешката ти е в положенитето на лампата.
Предполагам че си сложил лапата далече от отразителя и така светлината и се разсейва в неправилна посока.

- според мен лампата трябва да е много близо до отразителя (оригиналния на Лектор 01), направо да се допира до него и вътре в лампата нали има по малък балон - той трябва да е точно срещу отразителя. Също разстоянието между френеловата леща и отразителя нали не си го променял трябва да е същото като в оригиналната кутия на проектора.

Другото което може да се сгреши е положението на насочващите лещи спрямо матрицата. Примерно да не са съвсем в средата на свтлинния поток.
Също може да се дофокусира и с наместване на френеловата леща по хоризонтала.
Мисля че ако спазиш тези неща - няма да имаш проблеми.

П.С - Честита нова година
Yavor_Sv - напреднал
Да, и аз мисля,че тези неща, които си посочил са основните и ще опитам да ги направя, както трябва този път.
А за насочващите лещи - просто ги местих как ли не на ръка и нямаше особена промяна, което ме навежда на мисълта, че основната грешка е отразителя. :)
Преди да купувам черпаци и друга домакинска посуда ще наложа отразителя на Лектора. Така и такас съм го откачил. :)

UPDATE :
kikokiko оказа се прав за отразителя ! Днеска направих бърза проба и разликата е значителна. Остава само да монтирам оборудването обратно,ама тия насочващи лещи още са ми проблем. :)
Здравейте и аз реших да се включа в проекта :-) Първо се сдобих с едно перфектно 15' мониторче IBM L150 демонтажа беше учудващо лесен, нямаше лентови кабели за удалжаване, бе направо супер.
Матрицата се оказа Samsung LTM150XO-L01 за съжаление малко тъмна но предполагам че с махането на предпазния слой ще се оправи.
Така остава само да намера шрайб-проектор :-) и съм готов :-P.
На някой ако му се намира да свирка.
ChriS твоята оферта за проектора в сила ли е?

Прикачен файл

IMGP0008a.JPG
IMGP0008a.JPG (108.34 KиБ) Видяна 6104 пъти

Прикачен файл

IMGP0016a.JPG
IMGP0016a.JPG (59.89 KиБ) Видяна 6104 пъти

Прикачен файл

IMGP0024a.JPG
IMGP0024a.JPG (90.31 KиБ) Видяна 6104 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Намират ли се шрайб проектори и на каква цена?
as
Момчета търся си монитор, който да става като предлагам части от проектор.
gorgidanchev - специалист
n_a Бих ти намерил няколко на части.А може и цял но ще трябва да си играя да ги икомплектовам.
gorgidanchev - специалист
Забравих за цената подарявам.Щом е за НАПРАВИ САМ но проблем.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
gorgidanchev написа:
n_a Бих ти намерил няколко на части.А може и цял но ще трябва да си играя да ги икомплектовам.
Мен ми трябва баш за проектор. Сиреч за каквото е произведен. А с техниката напоследък съм до разглабяне с права отверка, сиреч срам, ма шъл успея да го сглобя ...
ChriS - напреднал
Нещо, което се глася да направя много отдавна..

Продавам:

Проектор (неизвестна марка, доколкото знам полски), взех го от колегата съфорумец Dakata_m преди около половин година. Изцяло метален, много солиден корпус, с две копчета за вентилатора и за лампата, регулиращ се естествено фокус.. Въпроса е, че съм го преработил малко да работи и с метал-халогенна лампа.. Е, има още малко за доработване - само трябва да се закрепи фасунгата на МХ-та лампа за отвътре, но така или иначе в момента може да работи и с двата вида лампи, та е въпрос на избор кой каквато иска да слага.. Оригиналната му лампа е 24V 250W на не повече от 2ч работа, има още една резервна такава, естествено има в комплекта и МХ лампа Philips CDM-T/ 70W/ 4200К/ 6600 лумена/ живот 12,000ч, заедно с дросела, запалката и фасунга. Доколкото знам Данчо си използва оригиналната лампа, и тя си свети сравнително силно, стига да е на тъмно..
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение Изображение
Изображение

Монитори:
HP 1502 с изгоряла платка.. Има я същата в Ebay за $25, някой ако навие човека да я изпрати до България печели ;) Естествено има и нужда от удължаване на лентов кабел…
Изображение
Изображение

IBM L150P с няколко прекъснати връзки с матрицата... И нужда от удължаване на лентов кабел...
Изображение

Samsung 150MP с… нещо изгоряло, няма прекъснати жички или пътечки (поне на пръв поглед), но просто не свети матрицата.. Получи се при опит за удължаване на лентовия кабел, който на теория трябва(ше) да стане, но след няколко хоризонтални ленти, които се появиха по матрицата, тя угасна изцяло.. А беше най-хубавия монитор – с тв тунер! Бях го взел без зарядно и си поръчах от Хонг Конг, съответно вече има.. Сглобен е в един последен (неуспешен) опит да тръгне..
Изображение
Изображение

! Както стана ясно и трите монитора не работят, само ако някой мисли, че може да ги оправи или да му свършат работа за части да заповяда.. Цена по договаряне :P
Имам и два излишни лентови кабела (освен 26-пиновия, който взех за самсунга) 24-пинови, ако трябват на някой...
Изображение
Изображение

На проектора бих му взел 150лв (тъй като само комплекта за МХ-та лампа струва поне 60-70лв), та.. Заповядайте :)

Аз изоставям проекта и се насочвам към Китай - тук.. Китайците си знаят работата - евтино, качествено и добре измислено - с МХ лампа за по $20 ;)

П.П. Една НЕплатена реклама - за монитори втора ръка препоръчвам Лианна ООД, има и монитори по 50лв, кой без стойка, кой надран дисплей, но така или иначе ще се разглобяват, та нас не ни бърка ;) Само избягвайте "без зарядно", освен ако намерите лесно някое.. (Предлагам едно за самсунг 14V 3A :P)
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: