• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Перфектно! Ще стане добра машина. Колко пари даде до тука? (без Боша)
Mascar - специалист
Ох мъка, мъкааа......
Само в Zapp 3128 лв., но дългите части още ги чакам.
Отделно още 60! за ремъците и ролките, 260 за стоманени профили, които в наше село ги доставят прави ама посукани и се наложи днес ходих до Стилмет да си купя дълги алуминиеви рейки /още 120 лв/. Моста пак от Стилмет 85 лв. Отделно още 340 лв с доставката от Викиват.

Очаквам грубо да ми струва около 5500 лв без софтуеъра. За него ще очаквам помощ от ВАС момчета.

Плоезна площ X 2500, Y1350, Z110

Като цяло струва ми се не е толкова много!

Прикачен файл

s1051826.jpg
А това е скелета на машината
s1051826.jpg (96.7 KиБ) Видяна 4378 пъти
Здравейте , нов член съм тук и се записах само заради тази тема .

Чета темата и се наслаждавам. Има великолепни решения за икономия на пари и материали за съжаление всяко от тях прако се отразява на крайната точност на тази хипотетична машина.
последните 2 седмици ги изкарах закопан в каталози на " Tinel " и "Bosch Rexroth " решавайки че лично на мене ми е нужна точност
+- 0.01 мм - в момента чета цените на Тинел , които хората любезно ми пратиха , но от Бош не успявам да изтръгна много - по снимката на гайката съдя че СВД то е от миниатюрните версий - но така и не успях да се докопам нито до цена на метър винт нито до цени на направляващите -- ако е възможно бих желал да узная приблизителна цена на метър винт d0 12 P2 и метър направляваща , както и цената на гайката за винта СВД , ако е възможно.

Самостоятелно работя по конкретен проект 4 оси -- работя в фирма където можем спокойно да постигнем 11 клас на точност при H6/j6 допуски примерно за отвора на лагера , успередност и перпендикулярност на корпуса до 0.007 мм и така на татък .

Понеже аз лично с това си вадя хляба - работя на конкретен CAD_CAM който има собствена опция за писане на постпроцесори и спокойно може да се напише пост за "TurboCNC" примерно и ако имам такава машина в ръцете си - направо не знам какво бих направил .
Но за съжаление цените са кошмарни - дори само на паралелите и винта . А никой тук не спомена нищо за мерни линийки - система за обратна връзка , крайни изключватели - механични и електронни , референтни точки , мощен и хубав шпиндел , цанги , центрификатор , стотен часовник , фрезово менгеме , магнитна шлайфмасичка и всички други глезотийки .

Колкото до снимките на " Carrion " - потвърждавам че тази машина наистина работи но е едноосна и гони допуск 0.1 -0.2 мм - работил съм в тази фирма и лично съм участвал в сглабянето на машината а някои части лично съм изработил . Точно от там се запалих с идеята да се пробвам да направя нещо подобно - за съжаления познанията ми в областа на електрониката и ел. техниката са отчайващи - и май ще се насоча към готовите части на тинел .. кокото до корпуса частите ще се изработят с нужната точност имам и монтажните схеми на "Bosch " - Проблем са само цените :sad: . Въпреки това не се отказвам и чета темата с огромен интерес . Специално внимание обръщам на всяка спомента цена както и възможност за изработка на конкретна част а не за закупуване.
-- интересувам се от :
цени на винтове и гайки за СВД, лагери за винта , направляващи , касетъчни линейни лагери за направляващите както и от цените на евентуален трансформатор.

Пропуснах ТТ данните на планирата от мен конструкция -
ход X 400 , Y 400 , Z250 : C ротационна
изпулнение - двуколонно като координат " Микромат 82 "
максимални инструменти - до F10 за цветни метали
до F4- 5 за стомана

точност +- 0.01 , максимални дълбочини на рязане на проход до 0.35 мм за цветни метали , до 0.1 мм за стомана

Желая на всеки тук успех в начинанието и ще продължавам да следя темата с огромен интерес.
Последна промяна от IvanPenev на пет май 08, 2009 2:21 pm, променено общо 1 път.
shulio - специалист
Tinel са големи скъпчиии от личен опит ти казвам.Там свалят кожи за всичко.Или поне така беше преди една година.Сега незнам как е.Точност 0.01 е доста точна машина и СВД с такава точност сигурно ще те натовари доста.За справка питал съм хенлих за СВД с точност 0.02 и цените бяха хиляди на метър.
velsi - Почетен майстор
Имам един такъв въпрос: кой CAM софтуер може да работи с 4 и повече оси? Можеби колегата IvanPenev знае. И добре дошъл!
skartalov - специалист
velsi написа:
Имам един такъв въпрос: кой CAM софтуер може да работи с 4 и повече оси? Можеби колегата IvanPenev знае. И добре дошъл!
MasterCam X3, PowerMill и др.
velsi - Почетен майстор
Кои други? Solid CAM?
Mascar - специалист
Днес пристигнаха и дългите винтове! Май вече е време да се залавям за работа.
Здравейте , отново ...

снощи пуснах запитване до " Rexroth " за цени и още чакам отговор за половин метър винт d0 12 P2

В момента правя опит за изкопиране на касетъчните лагери и направляващи и вече си пуснах поръчката - чертеж ще пусна до ден два но ако някой желае повече подробности за системата просто да отвори на Bosch -- ето линк за касетъчни направляващи

http://www.boschrexroth.com/business_un ... /index.jsp

Колкото до въпроса на колегата velsi кой софтуеър поддържа над 3 оси то отговарям - NX6 на UGS поддържа над 3 оси - , CAM за обемна нишкова ерозия , струг , цикли за пробиване визуализация на отнемания материал , дебелина на прибавките и всички останали глезотийки.
skartalov - специалист
IvanPenev написа:
Здравейте , отново ...

снощи пуснах запитване до " Rexroth " за цени и още чакам отговор за половин метър винт d0 12 P2

В момента правя опит за изкопиране на касетъчните лагери и направляващи и вече си пуснах поръчката - чертеж ще пусна до ден два но ако някой желае повече подробности за системата просто да отвори на Bosch -- ето линк за касетъчни направляващи

http://www.boschrexroth.com/business_un ... /index.jsp

Колкото до въпроса на колегата velsi кой софтуеър поддържа над 3 оси то отговарям - NX6 на UGS поддържа над 3 оси - , CAM за обемна нишкова ерозия , струг , цикли за пробиване визуализация на отнемания материал , дебелина на прибавките и всички останали глезотийки.
Мога да ти доставя танкети (както ти ги наричаш КАСЕТЪЧНИ ЛАГЕРИ) :-) с направляващи размер 20мм:

Направляваща - 180 лв/метър
Танкета - 80 лв. бройката

Става въпрос за тези:
http://www.pmi-amt.com/en/products/amt_b5.htm
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията: