• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Калфа - помощник
Привет!
Налага ми се да дообзаведа работният кът на второкласничката, с подходяща лавица за учебни помагала. Щеше ми се да не е решетка или кутия с квадратни ниши и май се спрях на варианта от снимката. Струва ми се постижим за изпълнение в домашни условия. Специфичното при мен е,че стената за монтаж е ГК,лепен на "кюфтета" за Ytong. Смятам да пусна две вертикални ивици ПДЧ, които да носят рафтовете. Надявам се, че вертикалите ще имат достатъчна площ за опора към ГК, монтирани с дюбели за ГК.
Ще ми се да вградя работно осветление в най-долният рафт и ще се съм благодарен за всякакви идеи. Май предпочитам да са лунички с възможност за насочване , само че как да ги скрия :?

Прикачен файл

wall.JPG
стената за монтаж на етажерката
wall.JPG (46.36 KиБ) Видяна 8403 пъти

Прикачен файл

етажерка.JPG
етажерка.JPG (34.89 KиБ) Видяна 8403 пъти
inspo - майстор
най -елементарното е да направиш най-долното рафтче с двойно дъно и там да скриеш луничките
Калфа - помощник
inspo написа:
най -елементарното е да направиш най-долното рафтче с двойно дъно и там да скриеш луничките
Предполагам,че имаш предвид нещо такова...

Прикачен файл

DSC00250.JPG
DSC00250.JPG (54.28 KиБ) Видяна 8372 пъти
Любо - специалист
a ако направиш всички рафтчета с дебелината на долното ще стане и по естетично и може да сложиш по луничка и по нагоре
Калфа - помощник
Любо написа:
a ако направиш всички рафтчета с дебелината на долното ще стане и по естетично и може да сложиш по луничка и по нагоре
Идеята си струва да се обмисли. Ще се получи интересно решение, само че нямам доверие на този ГК и не ми се ще да утежнявам етажерката с дублиращи плоскости.
Не знам дали халогенна лампа, като тази, ще осигури достатъчна осветеност над бюрото.
http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.131/item.878
negramoten - специалист
Според мен си заслужава да помислиш за една луминисцентна лампа с шина с електроника отдолу, и ако се наложи отпред можеш да и сложиш някакъв декоративен борд, който да служи като сенник. При всички положения ще получиш достатъчна осветеност, а имай предвид, че луничките ще греят. аз бих направил етажерките от алуминий, който да е сгънат напред , хем за по- здраво, хем отдолу на последния рафт можеш да сложиш осветлението, а и челото може да е надупчено в някаква декоративна шарка и ще стане готино.
karamundi - специалист
доколкото разбрах искаш да сложиш гръб който да държи равтовете него можеш да го хванеш с винтове за директен монтаж без да дупчиш с перфоратор става много здраво в йотонга успех
invizitor - специалист
negramoten написа:
Според мен си заслужава да помислиш за една луминисцентна лампа с шина с електроника отдолу, и ако се наложи отпред можеш да и сложиш някакъв декоративен борд, който да служи като сенник. При всички положения ще получиш достатъчна осветеност, а имай предвид, че луничките ще греят. аз бих направил етажерките от алуминий, който да е сгънат напред , хем за по- здраво, хем отдолу на последния рафт можеш да сложиш осветлението, а и челото може да е надупчено в някаква декоративна шарка и ще стане готино.

Подкрепям напълно колегата.Луните не струват като осветление,особенно за учене и писане.Бях с луни и ги махнах.Сега съм с луминисцентна светлина и е съвсем различно.
Калфа - помощник
Благодаря на всички за мненията. Оказва се,че варианта с ЛЛ наистина е за предпочитане,доколкото луминисцентното не дразни зрението. Вероятно ще остана на варианта с ПДЧ, понеже алуминиева рамка няма да се върже на нищо друго от интериора на детската стая. Това, разбира се е мнение на жена ми, а на мен не ми остава друго, освен да го приема... :?
Утре давам размерите и през уикенда сглобявам. Ще гледам да кача снимки, ако представляват интерес за някого.
  • 1
  • 2

Тема "Идеи за стенна етажерка със скрито осветление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: