• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
гики
Последна промяна от nivi7876 на нед мар 18, 2007 7:32 pm, променено общо 1 път.
Благодаря Ви много на всички за съветите,бяхте много отзивчиви,но имам и още едно въпросче.
МОЖЕ ЛИ?
Понеже целият имот е под наклон и къщитите които са зад мен когато поливат дворовите лятото ,а и от дъждовете водата се просмуква и ми беше избила влага.Направил съм си дренаж на стената която граничи с тези дворове,но се опасявам ,че въпреки всичко има вероятност да се просмучи влага пак.А за да се преостанови влагата ме посъветваха да си направя и хидро изолация на пода и част от стените30-40см. ,като по този начин се предпазват и настилката каквато и да баде тя на пода.След което се слага фибран 2см. или стиропор 4см. лека замаска 2-3см.и за да се подсигурим ,а и да имаме и топлоизолация като по този начин няма да има конденз върху дървения материал ако е дюшеме примерно. :? :? :?
Ако сте имали такива ситуации или нешто подобно Ви се е случило ,или просто друго предложение ще бада много благодарен да го споделите с мен.
А и за Форума ще е интересно? :?: :wink: :wink:
PIP - майстор
Не знам какъв вид хидроизолация имаш предвид, но на твое място бих положил найлон върху бетонния под, като задължително го подвий по стените поне 20-30см /ще го орежеш къдеот трябва като завършиш/. Върху него нареди стеропора /фибран по-добре/, аз бих сложил поне 4см и върху него 5-7см замаска. След това идва скарата и душамето. По принцип най-добрия вариант за дървени подове при съмнения за влага е да се направи висящ под с вентилация под него, но ще ти излезе по-скъпо и зависи дали имаш възможност по отношение на височина.
Gogo55 - специалист
чувал съм само не че съм баш маистор,че се копа канавка около къщата до основите,на дъното се насипва чакъл.В чакъла се заравя пвц тръба 110мм надупчена на много места която нивелирана отива в канализацията.стените на къщата се изолират с някви модерни хидроизолации, или само се мажат с разтопен асфалт като българско изобретение и като по-ефтино,и наи накрая се заравя канавката.незнам дано ти свърши няква работа.
rendo - специалист
Идеята ми е следната при положение че имаш тази възможност идеяата е следната ако отдолу е бетон слагаш малко стиропор между майките без да се допира до земяата подлагаш някаква пласмаса или нещо като подложка което не кондензира вода след което върху него редиш скарата
ако имаш физическа възможност слагаш 2 или 4 дупки на стената към улицата които отвори се падат между плочата и дюшемето слагаш им някви отваряеми декоративни капаци отвън и при евентуална влага отдолу просто отваряш капаците и оставяш няколко дни отворени за да може да се изсуши водата по този начин ще се получи проветряване между майките иначе що се отнася до реденето няма какво повече да кажа то си е написано по горе успех и действай смело
  • 1
  • 2

Тема "дюшаме "дървени подови настилки"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: