Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте ,
Някой ако е правил нещо такова или има някакъв опит нека сподели.
Имам идея да е скалъпя от ъглошлайф с верига вкаран в метална тръба ?
Армагедон - специалист
Интересно !!! Дай някъ(а)ква схема на идеята ти :idea:
Последна промяна от Армагедон на пон мар 08, 2010 10:00 pm, променено общо 1 път.
sparow - специалист
Как мислиш че се чуства тая верига при 5-6000хил.-об :lol: :?
Аз го виждам по друг начин,-вал с различни по размер дискове за дърво или от сорта,всичко това в тръба,от горе надолу разстоянието м/у тръбата и диска да се смалява. :cool: и пак си остави флекса-
pavkatay - майстор
не съм сигурен, но мисля ,че са повече от 10 000.нали съм авиоинженер и имам спомени,че оборотите на ъглошлайфа са близки до оборотите на турбината на Л-39 -15 000 об/мин. всичко ще се разхвърчи :)
...имах в предвид този диск-верига -има ги в магазините , а тръбата към него да е под конус и под ъгъл вкарвайки клечките на режещата част на веригата .

Прикачен файл

bors_735.gif
bors_735.gif (36.82 KиБ) Видяна 14843 пъти
или по- точно клечките да достигат режещата част на диска през конусовата и леко наклонена срещу посоката на въртене конусна тръба .
Жа жалост работната /режеща /прощ е малка но пък и средните домашни дробачки са до 30мм.дърво..Четейки форуми основния проблем на дробачките е често задръстване. Тук при тези обороти поне няма да задръства ,ама си мисля че леко замърсени /кални/клони да вкараш и ще затъпи ножовете .

Прикачен файл

dd.JPG
dd.JPG (37.17 KиБ) Видяна 14832 пъти
pavkatay - майстор
със сисурност пръстта затъпява веригата мигновено, но при оборотите на ъглошлайфа това едва ли би имало голямо значение. все пак внимавай. центробежните сили превръщат и клечката за зъби в шрапнел.
shotik - майстор
В Практикер и Бриколаж в София има за до 40 мм клони към 300 лева.
sanders - специалист
Мога да ти предложа професионална дробилка за клони Макита, използвана. Ако имаш интерес пиши.
Реже клони до 5см. Електрическа в мн. добро състояние. Само транспорта на подобна е към 200лв.

Цената е 800лв.

Прикачен файл

8.jpg
8.jpg (47.82 KиБ) Видяна 14736 пъти

Тема "Дробилка за клони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: