• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Johny - майстор
Ето как изглежда моят електрожен. Само дето не сложих дросел и тези диоди излишно ми тежат.

Прикачен файл

P4191746.jpg
P4191746.jpg (63.27 KиБ) Видяна 7160 пъти
MamaMy - майстор
В един руски форум видях, че дросела, диодите и кантала са на отделен блок. Той просто се връзва на мястото на кабелите само при нужда. Имам спомени и за някакви кондензатори направени на батерия, но не съм сигурен. Беше преди година. :?
С 2 леви - специалист
Може да се ползват кондензатори вместо дросел - слагаш 100-200 000 микрофарада общ капацитет (колкото повече - толкова повече :lol: ) работното напрежение го смяташ - променливото на празен ход по 1,6 за по-сигурно. Обаче ако са китайски с с кофти "тангенс делта" ще береш ядове... По-добре с дросел.
Johny - майстор
MamaMy написа:
В един руски форум видях, че дросела, диодите и кантала са на отделен блок. Той просто се връзва на мястото на кабелите само при нужда. Имам спомени и за някакви кондензатори направени на батерия, но не съм сигурен. Беше преди година. :?
Идеята е много добра! :thumbs:
skrijo - специалист
Какво ще кажете за дросел с магнитопровод П образен с ядро 18 см2 и медна шина 20 мм2 (БЕЗ ВТОРИЧНА НАМОТКА НАЛИ :?:) :?: Мисля да навия шината върху макаричка .
Благодаря за снимката Johny .
milanovs - специалист
Зравеите приятели.И ас правих същия исравител но явно без дросел не може.Само че не знам кокво престаляват тези дросели ,и от каде може да се намери втора употреба.Ако знаете кажете.Благодаря
Колеги, мога да ви предложа подходящи диоди за електрожена. Разполагам с диоди таблетъчен тип 320А , 6 ти клас, монтирани на радиатори. Цена на бройка - 12 лв.
С каква мощност дросели търсите, и с каква индуктивност?
diyangeorgiev,

Може ли да оставите някакви координати за връзка с Вас?
skrijo - специалист
Здравейте :) .Почти съм готов с електрожена .Намерих диоди 250 А ,свързах ги на грец и сложих дросел от 16мм2 5м' и почти нямам проблем с прекъсването на електрода ,но ми се иска изобщо да не прекъсва така че взех един кондензатор 6800 микрофарада 100 волта .Въпросът ми е къде да свържа кондензатора ( успоредно след греца или последователно преди или след дросела )?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Електрожен от променливотоков на правотоков" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: