• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.

харесва ли ви малкото проектче?

63%
да
38
37%
не
22

Общо гласове: 60

mladkal - майстор
Виктор, да не прозвучи като заяждане, но едно е мерака, а съвсем друго е проект на РС, а тези 220 сряза за които си говорим е нещо тотално в страни... Ние (повечето тук) сме хора, които си вадим хляба (и на семейставата и на банките) с ръцете си, с машини и познания.
помолих те единствено да сложиш снимки на едно чекмедже да видим сглобките като качество на сряза.
сега за да те оправдая за нашия мързел ще те помоля теб, Виктор -работния, да ни сложиш и една снимка на всичките си 45 чекмеджета. 45 броя, които не те е домързяло да срежеш под ъгъл.
Щракни и машината, уреда, пасватела или там с каквото си правил 45 градусовият скос.
Помолих те и за размери, защото и това е важно за хора, които тръгват с начинанието да си направят сами подобно съоражение за сортирано съхранине на дребни детайли.
още веднъж, Виктор, искренно те моля да уважиш молбите ми от този и горните ми постове и да ни докажеш, че е възможно, че се получава, а не да си чешим само пръстите. Теоретично и без друго отрудените ни пръсти!
Благодаря ти в аванс! От мен и колегите!
Очакваме детайлен снимков материал!

ПП.Ако съм прозвучал грубо и съм накърнил твоето достойнство моля да бъда извинен от теб и аудиторията. Целта ми не е била личностна нападка към автора. Ако съм нарушил някое от правилата нека модовете покажат жълт, червен картон. Винаги съм носил отговорност за постовете си!
sstefanov - майстор
Винаги ще предпочета чекмеджета от по-тънък материал, дори и изрязани от ламарина от тенекии за сирене и запоени или нитовани, но няма да срежа 220 парчета с пасвател! Това не е мързел! Това е здрав разум!
victorslavov - напреднал
извинявам се ако съм убидил някой. не е било това целта ми. не съм довършил всички чекмеджета защото шперплата ми не стигна :( но ще пратя каквото мога. а за размерите - искате ли да ви дам аутокадски снимки с размерите?
идеята с металните чекмеджета е добра но се чудя как ще се справя с ламарината. нямам и инструменти за обработка на метал. повече се заигравам с дървесина.
някой ако ми даде как да си сглобя тия чекмеджета от ламарина да пише. дори ще е по-добре. дълбочината на чекмеджетата е 15 см но остава на 12 след направата с дърво.
mladkal - майстор
Някой колега във форума беше написал нещо в стил: Който има желание -намира начин; който няма желание - намира оправдание.
Спокойно, Виктор, не си Обидил никой от нас.Аз поне не се чувствам Обиден от възможността ти да работиш на АутоКад или аналогична на нея програма (чужда за мен материя). Понеже си сравнтилено нов член на форума и ентусиазъма в теб не е малък ще си позволя да ти насоча вниманието към следните няколко аспекта. (приеми ги като чистосърдечен, приятелски съвет)
1. Тук е място, където освен проектите си (желанията си) обсъждаме и реализацията им.
2. Всяка една идея относно тематиката на форума е добре дошла. Добри идеи са тези, които се дискутират и се подплътяват с нагледен материал -снимки и/или клипове, както и чертеж, скица на първоидеята.
3. Останал съм с впечатлението, че тук не се толерират от страна на модератори, админ и нас -колегите съфорумци, теми висящи; теми, които са на файл -нереализирани, неосъществими...
4. В "сайта майка" (ако мога да го назова така) на форума ни има доста полезни и приятни теми КОЕ и КАК се прави -стъпка по стъпка. В този ред на мисли, когато пускаш тема е добре да я обособиш по подобен начин - КОЕ, КАК, ЗАЩО, НА каква ЦЕНА и т.н.
5. Споделих ти вече мнението си, че тук има доста хора професионалисти с дългогодишен стаж, знания и умения, които не обичат да четат неща писани с единствена цел полировка на собственото его.
6. Хубаво е като един нов член на екипа ни (а ние сме екип, колкото странно да звучи) да прочетеш и да вникнеш в контекста на форума, на комплексните ни знания, умения, техничски възможности и прочие.
Вярвай ние не пасем трева и не ядем доматите с коловете.

Надявам се да ме разбереш правилно и да станеш част от редовните "работяги" в нашата майсторска банда.

ПП. След като те смъмрих публично мога да ти кажа: Добре дошъл сред нас! :) Нищо лично! Нищо с лоша и злонамерена умисъл.
victorslavov - напреднал
Хехе :) благодаря. ще има снимки като го направя да има вид и за гледане :) тия дни обаче няма да е защото имам майстори дето ми лепят камъка отвън.
не съм се засегнал. имам и други идеи да си призная направени от преди години. но 1во трябва да завърша работилницата си за да има къде да ги правя. това с чекмеджетата е 1ва крачка. :)
mladkal - майстор
Виктор, първа крачка според мен е маса, тезгях, плот или както искаш го кажи. Здрава масивна основа, която е добре стъпила на земята. Нещо широко (за да понася повече анархия) и добре осветено. Няколко контакта от страната на ръката с която си служиш основно винаги ще са ти от полза. Един двоен, троен отсреща на стената (ако масата е до стена) и поне един двоен на самата маса до плота.
victorslavov - напреднал
Имам страхотен шлосерски плот. паднал на баща ми като приватизирали някакво предприятие. купил 4 шкафа. 1 остана за мен :) много е хубав. има си и чекмеджета и всичките му там салтанати. но менгемето са го смъкнали в склада кадето го съхранявал докато го докара на вилата.
genata6 - специалист
Да хареа ми малко трудно ми се струва за изработка но имаш ли материали и желяние всичко се постига !
prokop4o - напреднал
някак си ми се струва доста сложно!
аз лично ползвам бурканчета от детски храни.
заковал съм им капачките за летвичка и така се получават рафтчета.
и е прозрачно можеш да видиш какво има вътре.
reza4ka - специалист
А ако се опрости така?
Изображение
Предполагам,че времето за изработка ще се скаси доста.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "45 Чекмеджета за болтове и гайки = 30 лв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: