• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kikokiko - специалист
Yavor_Sv написа:
Благодаря за съвета. Ще се постарая да измисля нещо. Между другото излязох с решение на проблема с изрязаните краища заради по-голямата матрица. Обърнах Десктопа на Портрет и така само отгоре и отдолу ми изяжда от картината, а като пусна филм не се налага да пипам каквото и да е. Все пак мисля да гледам филми и ще преживея отдолу и отгоре да не се вижда. Само ще си сложа иконите в центъра.
От друга страна обаче филма ще е съразмерен, но ми изяжда и доста от това, което би могло евентуално да се вижда, ако имаше как да сблъскам образа. :?
Наистина лампата е далече от рефлектора - при мен почти опира в него. A относно свиването на образа си поиграх с настойките на видеокартата и след много проби се получи - аз съм с видеокарта на nvidia -настройките са в custom timing.
Относно качеството на образа спазвай разстоянията от оригиналния проектор, останалото е финна настройка като при работещ проектор леко донагласяваш френеловата леща и лампата.
Yavor_Sv - напреднал
Ще видя какво мога да подобря тези дни. Благодаря за съветите. :)
KnauFer - специалист
накои да е пробвал с монитор ACER AL1511 - дали става с него ?!
Последна промяна от KnauFer на съб юли 31, 2010 10:49 pm, променено общо 1 път.
KnauFer - специалист
разглобих монитора - оказа се че матрицата е на самсунг - което маи е добре .... За ся смятам да не махам защитните слоеве ,или поне докато не си купя лампа и пробвам да вида как е....
Притеснява ме ,че някъде има замасяване пък ся като го разглобих нема да е замасено ...
може ли вместо метало-халогена лампа да монтирам мощни свето диоди по 3вата общо 10 ... целта е :Понеже диодите не греят(много) да го доближа почти до матрицата (за да не се губят лумени)Някои пробвал ли е ?!
п.с. Абе има едни лампи CFL 100W. те също не греят много - някои пробвал ли е ?
Изображение
KnauFer - специалист
Днес пробвах матрицата дали работи и оказа се че няма картина О.о .интересно ми е че като вкл. кабела в контакта и LCD подсвтката светва един път ,гасне и после пак се цъка .. ??!?!??? Не разбирам що не ми излиза образ - бях максимално мил с електрониката ... на платката към матрицата,имаше едно фолио което разлепих за да стигна до болчетата - възможно ли е за това да нямам образ ??!
KnauFer - специалист
dnes probvah pak -i tyagna :)
Utre 6te kupq metal -halogena lampa,mislq da kupq 70 wata ... nqkoi da e prbval ?!
KnauFer - специалист
nqkoi ima li ideq,kak bez френеловата леща mogat da stanat ne6tata ???
mislq si za 900 dioda po matricata ...
nqkoi da prdawa френеловата леща ?!
KnauFer - специалист
molq,nqkoi moje li da mi kaje kakav e materiala ot koito e sastavena ,frenelovata le6ta ???6toto,edin mi pisa 4e imal plastmasova .. nz dali 6te stane ..
rmanov - специалист
пластмасова е.Прочети темата отначало и ще разбереш много неща.
kikokiko - специалист
KnauFer написа:
molq,nqkoi moje li da mi kaje kakav e materiala ot koito e sastavena ,frenelovata le6ta ???6toto,edin mi pisa 4e imal plastmasova .. nz dali 6te stane ..
Разбира се, че е пластмасова френеловата леща и моята е такава и работи идеално.
А относно метал-халогенната лампа си писал, че ще си купиш 70 вата- според мен е малко - вземи си 400 ватова и няма да имаш проблеми.
Препоръчвам ти да прочетеш мненията ми във форума - там съм описал всичко което ще ти трябва като информация има и снимки.
Успех
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: