• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Да питам проекторът не нагрява ли твърде силно монитора
rosso666 - специалист
Justy написа:
chavdata написа:
Идеята е мн хубава и веднага се заех да си права и аз такова . За сега си намерих Проектор Лектор 1 , но немога да си намеря LCD монитор 14 или 15 инчов помогнете :) даите нещо сайт за втора рака. А искам да попитам и още нещо като пусна проектора има едно трептене на образа ( Сложих една прозрачна плака и написах текст ) и малко трептеше ,но е доста изнервящо така ли трябва да е или има нещо проблем в проектора ми ???
Тел. 971-94-99 - Емил Горов - фирма ВЕКО
Това с проектиора е супер като идея.Аз сега включвам телевозора към компютъра за да гледам филми,но това е по яко.
А да питам тази фирма веко продава монитори втора ръка ли??? и съществува ли още.
И на последо мя2сто да си вдигнат ръцете тези които са си направили такива проектори ...
KnauFer - специалист
аз съм готов с стената :)
Френеловата Лещата,пристигна и само я бутнах под матрицата - запалих ламапата и готово :)
kikokiko - специалист
KnauFer написа:
Френеловата Лещата,пристигна и само я бутнах под матрицата - запалих ламапата и готово :)
Браво - честито!
Очакваме снимки от проектора и образа на стената.
Последна промяна от kikokiko на чет авг 26, 2010 5:44 pm, променено общо 1 път.
kikokiko - специалист
rosso666 написа:
Justy написа:
chavdata написа:
Идеята е мн хубава и веднага се заех да си права и аз такова . За сега си намерих Проектор Лектор 1 , но немога да си намеря LCD монитор 14 или 15 инчов помогнете :) даите нещо сайт за втора рака. А искам да попитам и още нещо като пусна проектора има едно трептене на образа ( Сложих една прозрачна плака и написах текст ) и малко трептеше ,но е доста изнервящо така ли трябва да е или има нещо проблем в проектора ми ???
Тел. 971-94-99 - Емил Горов - фирма ВЕКО
Това с проектиора е супер като идея.Аз сега включвам телевозора към компютъра за да гледам филми,но това е по яко.
А да питам тази фирма веко продава монитори втора ръка ли??? и съществува ли още.
И на последо мя2сто да си вдигнат ръцете тези които са си направили такива проектори ...

За тази фирма не мога да ти кажа, аз купувам монитори на старо от фирма Квантсервиз.

По втория въпрос - много хора от форума са направили такива проектори, аз направих два и вече ги ползвам повече от 2 години.
kikokiko - специалист
emoxristov написа:
Да питам проекторът не нагрява ли твърде силно монитора
Нагрява го и затова се слагат два или три вентилатора за да охлаждат матрицата.
Така може да работи много часове - може би и цял ден.
Без допълнителните вентилатори матрицата ще изгори за 15 тина минути- ще се появи едно кафяво петно което ще се разширява постепенно и ако проектора се изключи веднага може да няма последствия, но ако се подържи да работи повече време може да изгорят пиксели.
Последна промяна от kikokiko на пет авг 27, 2010 1:39 am, променено общо 1 път.
rosso666 - специалист
може ли телефон на тази фирма за монитори
благодаря
kikokiko - специалист
rosso666 написа:
може ли телефон на тази фирма за монитори
благодаря
това е сайта на Квантсервиз http://kvantservice.com/

ето и още една фирма - Лиана http://www.lianna.bg/
KnauFer - специалист
kikokiko написа:
KnauFer написа:
Браво - честито!
Очакваме снимки от проектора и образа на стената.
:)всъщност не е съвсем готова стената :(
Пробвах я с 25вата енергоспестяваща лампа на 2700К(оранжева) и останах потресен :) пробвах свтодиоди 4 бр. и също се получава добре ... та правя си експерименти,щото не ща да слагам метал хаогена лампа - много грее и доста харчи ,поръчал съм 100 светодиода и наи вероятно това ще е подсветката :) ...
също така ,френеловата леща е с размер 28 см х 28 см а матрицата е 22х32 см затова съм решил да отрежа част от лещата и да добавя парчето където треа - ако не се получи ще треа да слагам плътно диоди по матрицата ...
а преди да си намеря френелова леща - сложих обектив от некво прожикционо апартче което фокусира едва 5х5см от матрицата и си гледах филм :) предварително намалих плеара на такъв размер и си беше също доста добре ....
вече съм намерил такава малка матрица и след стената почвам да си правя още една малка стеничка ....
Та като пристигнат диодите и като сметна как треа да ги запоя ,веднага ще снимам и ще кача снимки :)
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: