Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
:? ако някои знае на4ин заусилване на сигнала на мтел и глобул,нека каже...пише....селото ни е в дупка и удома телефоните(jsm)умират...все обикалям за обхват.... ако мога с подръчни материали да си направя антенка или нешто да усили сигналао из къшти ште сам много благодарен...
BAlexandrov - специалист
Аз си купих насочена, сложих я на покрива, но е твърдо свързана към един апарат.
disem - специалист
sstefanov написа:
Какво е "jsm"?
Същото като "...нешто да усили сигналао из къшти ште сам..."
ArturDent - Почти Безобиден
disem написа:
sstefanov написа:
Какво е "jsm"?
Същото като "...нешто да усили сигналао из къшти ште сам..."
Айде у бисерото !
Е, да, става телефон с шнур. Ползвам си добрия стар Ericsson R320, разкъртих една антенка и запоих кабел RG-58. До 2 метра загубите са допустими. За по-дълго трасе варианта е наставяне с RG-213 или по-добър. Тъкмо бях се засилил да си правя облъчвател за изхвърлена чиния Булсатком, и ми попадна фабрична антена - 10-елементно яги. Първо пробвах само с ягито, после го забих за облъчвател на чинията. Нито едното, нито другото работят като хората в тази импровизирана конфигурация, но резултата е с една идея по-добър, отколкото само с ягито. Стабилни 3 кутийки сигнал, никакви проблеми при разговор. А само с телефона при разходки из двора се намират места със сигнал на една кутийка, за разговор е голям зор - по 5-6 опита, докато се намери "точния сантиметър" от пространството, откъдето да се проведе кратък и тегав разговор. Като ходя пак, ще прекопирам ягито и ще метна чертеж. Ще експериментирам и с пасивно прехвърляне на сигнала, за да могат да работят новите телефони с вградена антена.
По принцип, истинския вариант се казва GSM Repeater и струва няколкостотин долара. Антените отделно.

Прикачен файл

P1010304.JPG
P1010304.JPG (28.23 KиБ) Видяна 5390 пъти

Прикачен файл

P1010303.JPG
P1010303.JPG (58.7 KиБ) Видяна 5391 пъти
Последна промяна от BACKOHZ на пет окт 15, 2010 10:46 am, променено общо 2 пъти.
peter_m - специалист
Боже колко мъка има по този свят ... :|
"колко мъка има по този свят " - Тва за мен ли беше, или за цялата тема? Да знам дали да те заям...
peter_m - специалист
BACKOHZ написа:
"колко мъка има по този свят " - Тва за мен ли беше, или за цялата тема? Да знам дали да те заям...
за "българския" език на автора. Не знам защо ти се почувства обиден :?
Май взех да им свиквам на кривописа и не ми правят впечатление. Лошо.

Тема "усилвателна антена за jsm" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: