Понеже ми писна да взимам от приятели, а тези които продават не са евтини, а за качество да не говорим, реших да си направя самоделна разтегателна стълба. Размерите, ще са като на стандартна такава, от тези старите с дървените стъпала. Смятам да използвам правоъгълен профил за страниците и стъпалата, да кажем 2х3см. Закрепването на стъпалата за страниците мисля да е с болтове. Обаче ако стъпалата прилепват плътно до страниците, при разтворено(работно) положение, те ще са ориентирани с ръба към крака ми и ще пречи за продължителна работа! Друг начин е за страниците да заваря парчета Г-образен винкел под наклон и върху тях да положа дъска и отдолу с метална шина да подсиля стъпалото. Кои според вас е по-удачен вариант за изпълнение на стъпалата?
Това е моята стълба. Направих я преди повече от година. Трябваше ми спешно, а нямаше от кой и я спретнах за около 2 часа включително с ходенето до местната железария за панти, винтове и планки. Шпилките ги прибавих в последствие.
Шперплата го имах вече, защото го бях купувал за една плъзгаща врата, която в последствие отказах да правя.
Та мисълта ми е, че мойта не е стълба еталон, защото е грозна и материала не е подходящ, макар че мен плюс кофа материал<120килограма ме издържа.
Мисълта ми е, че стъпалата са широки и удобни. Може да се стои продължително време дори без да се почувства неудобство.