Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Ето едно решение!

Прикачен файл

DSC03940.jpg
DSC03940.jpg (165.09 KиБ) Видяна 8196 пъти
:roll:

Прикачен файл

DSC03941.jpg
DSC03941.jpg (126.57 KиБ) Видяна 8191 пъти
Само някой трябва да върти педалите. Натоварването се оределя от скоростите на велосипеда. Успех!!!

Прикачен файл

DSC03943.jpg
DSC03943.jpg (176.7 KиБ) Видяна 8184 пъти
jimi1966 - напреднал
Това ме интересуваше,но не ми стана ясно как ще закрепите велосипеда в изправено положение.Този вариант е доста опростен и лесно изпълним за фитнес.Също тази плоскост няма ли да излети назад.Ако някой го е правил ще съм благодарен за пълна информация.
Има начин да се направи стойка за кормилото на велосипеда. Колкото до плоскостта няма как да се придвижи назад, защото движението от гумата се поема от двата вала и отдолу има гумени ктачета.
jimi1966 - напреднал
С молба ако е възможно повече разяснения.Приготвил съм черни тръби ф60 2бр.по 40см,които мисля да ги затапя от двете снрани със заварки и да им заваря опашки,които ще ми ги престърже стругар за да не бият.Интересува ме големината на лагерите и закррепването във виртикала за да може да го използвам колелото при хубаво време навън.
bulhomes2 - майстор
Само ще вметна как е направен купешкия велоергометър. Колелото е обиколено с нещо като колан (автомобилен) захванат от едната страна неподвижно, а от другата с пружина, натягането на която води до промяна на усилието.
jimi1966 - напреднал
При този вариант с колана от какъв материал е колелото.Не би трябвало да е метал,понеже при триене ще се претърка колана бързо.Ако имаш снимка качи я за информация.Все пак очаквам по-подробна информация за модела с двата вала понеже няма да търся място на другото колело,а ще използвам него и когато искам да го карам навън ще го свалям.Според мен този вориант е по-рационален.
radius - майстор
Препоръчвам ви да разгледате повече купешки решения за свежи идеи. Като маниак на всичко около колоезденето, отсега ви казвам, че без маховик не става, освен ако не е ролков тренажор. На него пък се пази трудно равновесие и не е за всеки. Спирачката с каиш не е особено ефикасна, най-добре е с магнитна спирачка, но там е по-сложно за реализация. Като цяло основен проблем е тренажора да е реалистичен, а не да е като уред за мъчения, който бързо се превръща в част от мебелировката. За Направи сам препоръчвам направата на ролков тренажор - най-лесно и най-реалистично, но пак казвам че е нужно време да се свикне. Ето за такъв говоря http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=186

Услехи :) и да знаете , че това иска повече мотивация от карането на колело навън.
jimi1966 - напреднал
Zdravista,моля изпрати снимка на предната стойка,че не ми е ясно как да я захвана за колелото.

Тема "Велоергометър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: