Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svetliopi44 - Чирак...
Аз да попитам ,знам че не е по темата ама ...
Моята отливка тези дни ще е почти готова (ако не ми мине котка път). обаче се чудя как да я ценообразувам ... :?
Отливката е жена в цял ръст някъде около 180см... копиръл съм и най малките детайли и съм я изшкурил много добре ... понеже модела беше без коса аз ще и правя но идеята е да е Горгона Медуза и ще и правя коса от преплетени змии :shock:
Незнам как вървяъ гипсовите отливки ,а и мисля че техните цени са съобразени с това че имат калъп и вадят много бройки .... моят калъп е уникат и едва ли ще правя друга такава мадама...
На часове или дни нестава понеже времето беше много разпокъсано поради съхнене на калъпи и после на отливки ...
Ако някой се занимава професионално с това моля да ми даде насока...
Благодаря ...
svetliopi44 - Чирак...
Никой ли не се занимава професионално с отливане на гипсови фигури? :?
svetliopi44 - Чирак...
Моята е чистак бърсак гола,така че няма какво да и виси ... :lol:
roum - помощник
laki1968 написа:
Ще си правя облицовка....отначало мислех да си купя едни плочи-имитация на камък- по 7лв.бройката с размер 0,60/0.60. Ама после реших че ако си ги отлея сам ще ми излезе бая по евтино. та въпроса ми е- има ли силикон които е сух,бърка се с вода или неква друга течност и после се налива-искам да си направя калъпи с него. по телевизията съм виждал такъв ,но не зная къде се продава и има ли го в бг.
Май много се изписа по темата, но нека да се намеся. Ако си склонен да дадеш прилични пари за професионални материали посети тази фирма http://www.bestimex.net/komposits.html

Успех в начинанието. Пък после ще почерпиш.
svetliopi44 - Чирак...
roum написа:
laki1968 написа:
Ще си правя облицовка....отначало мислех да си купя едни плочи-имитация на камък- по 7лв.бройката с размер 0,60/0.60. Ама после реших че ако си ги отлея сам ще ми излезе бая по евтино. та въпроса ми е- има ли силикон които е сух,бърка се с вода или неква друга течност и после се налива-искам да си направя калъпи с него. по телевизията съм виждал такъв ,но не зная къде се продава и има ли го в бг.
Май много се изписа по темата, но нека да се намеся. Ако си склонен да дадеш прилични пари за професионални материали посети тази фирма http://www.bestimex.net/komposits.html

Успех в начинанието. Пък после ще почерпиш.

И какви са приличните цени понеже в сайта не са опоменати?
Примерно за матерял за направа на калъп .
Ако ги знаеш ги пиши за кг.
ebahti - майстор
М/у 25 и 35 лв. за литър без ддс(не кг) съм намерил течен каучук спецялно за калъпи ама цената ме отказа.Не мога да кача файла-пише ми че pdf-ne може
svetliopi44 - Чирак...
Скъпо е ... аз намерих някакъв пулеритан който става много прилично с него но е 15лв.л.
Ама търся още по=ефтино... :-D
ebahti - майстор
15 lw. po se ядва,я кажи къде го има :partyman:

Тема "ОТЛИВКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: