Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте момчета.Имам проблем с покрива и има две решения.Има едно пространство от около 30 35 квадрата което трябва да се направи.Живея в панелен блок и съм на последният етаж.Изолацията на покрива ще ми струва около 800 лева с труда и за това си мислех вместо да правя покрив който няма да ползвам няма проблеми да направя още една стая към 40 квадрата на същото място и да пробия дупка от апартамента към тавана.Всичко съм уредил с узаконяването и т.н. но се чудя от какво и как да го направя.До мястото има помощение в което е мотора на асансьора така,че смятам 3 стени.Има ли вариант да се направи конструкция от дограма или трябва да зидам Ytong?
romanpm - майстор
Ако е дограма трябва да е минимум с тройка стъкла , итонга е много хигроскопичен препоръчвам ти многокамерните тухли и добра изолация
ozimen - специалист
Какво обеща на съседите ,за да се съгласят и как го озакони това,че нещо ми се вижда мисия невъзможна?
evil - специалист
:lol: Точно си го узаконил :lol:
Защо не погледнеш в проекта как трябва да се направи ,нали си направил такъв за да го узакониш :lol:
Не мога да разбера само защо искаш съвет от хора за който мислиш че едва ли не пасат трева :lol:
Dewalt - специалист
suncho написа:
Всичко съм уредил с узаконяването и т.н. но се чудя от какво и как да го направя.
Видно е че нямаш никаква документация и представа как става нещо подобно.
Ако имаше нямаше да задаваш подобни въпроси тук - всичко щеше да ти е написано ясно и подробно.
Ако все пак тръгваш да правиш нещо подобнно без документи - моя съвет е старай се да си симпатичен и да се разбираш с всички съседи.
evil - специалист
И гледай да и направиш хубав покрив на тази стая че после да не се налага да правиш нова над нея за да спираш теча :lol: после и трета,четвърта....и докато се усетиш си изпраскал един небостъргач върху панелката с единствената и безкористна цел да не ти тече покрива :lol: По-голям тарикатлък не бях чувал просто :lol: Това е само за господари на ефира :lol:
""" въпрос -Защо построихте незаконно този половин апартамент върху покрива на този панелен блок?
отговор-Ами течеше ми и за да спра теча """
:lol:
Илиян Илиев™ - майстор
Господа, на вас ви е смешно, но аз съм го виждал на живо. В Италия. В блок собственост на общината.

Говорим за съборена последна плоча и изливане на нова над 1 метър по-високо. От подпокривни ниски стаички хората са си направили апартамент. Даже и половината от асансьорната стаичка са преградили.

Видях го с очите си и още ми е трудно да повярвам. Живот и здраве, ако имам път на там ще щракна няколко снимки отвън.

п.п. За тока не съм сигурен дали го бяха взели от стълбището или от асансьора. :shock:
Dewalt - специалист
Изобщо не е смешно.
Плачевно е,подобно узаконяване ми скъса нервите - на 2-3 пъти
Освен това тук в БГ не може да долепяш на стената на асансиорната шахта както иска да направи колегата - нямам идея защо.
Имаше една инициатива за надстрояване по този начин в центъра но няколко комисии се произнесоха и спряха процедурите за отпускане на документи.
Останаха кврталите - там обаче стои дилемата че не можеш да застрояваш цялата площ на покрива,не можеш да строиш на самия покрив а трябва да си на плочата на последния етаж и още ред други недомислици с които ако се захванеш да го правиш законно ще ти стъпи почти колкото панелка в кварталите.
Илиян Илиев™ - майстор
Нали говориш за нещо, което е твое?

Защото аз говоря за нещо, което общината ти е дала под наем и ти имаш право да ползваш примерно една четвърт от него. Демек апартамент и таванска стая. В следващия момент имаш два апартамента. :shock:
cvetanmu - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Господа, на вас ви е смешно, но аз съм го виждал на живо. В Италия. В блок собственост на общината.

Говорим за съборена последна плоча и изливане на нова над 1 метър по-високо. От подпокривни ниски стаички хората са си направили апартамент. Даже и половината от асансьорната стаичка са преградили.

Видях го с очите си и още ми е трудно да повярвам. Живот и здраве, ако имам път на там ще щракна няколко снимки отвън.

п.п. За тока не съм сигурен дали го бяха взели от стълбището или от асансьора. :shock:
:lol: Подобно нещо виждах и в София - на покрива на блока е направена къща.

Тема "Втори етаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: