• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
princebg - напреднал
Идея за мотор-от стар ксерокс бях свалил на 220в.много бавен и мощен.Като сменяш фаза с нула обръщаше посоката на движение.
Тани - модератор
princebg написа:
Идея за мотор-от стар ксерокс бях свалил на 220в.много бавен и мощен.Като сменяш фаза с нула обръщаше посоката на движение.
Я пак??
Нещо не разбрах :? Доколкото разбирам като обърнеш щепсела в контакта и започва да върти на обратно? Това ли искаше да кажеш?
Тани - модератор
Явно на този двигател са пропуснали да му обяснят като малък разликата между прав и променлив ток и той си работи винаги като на прав. Сигурно са били в един клас с един мой приятел , който всеки път като стане въпрос за фаза и нула ги нарича плюс и минус и дори ми се сърди, че издребнявам и се вманиачавам, че всеки път му правя забележка.
sparow - специалист
Някой запознат ли е откъде и на какви пари,могат да се намерят пласмасови зъбни гребени за задвижване на такъв портал? Имат ли проблеми през зимата -замръзнала вода..вътре вероятно е метален гребен ,залят с пласмаса ,за по тихо :? иначе ,немисля,че ще издържи на натоварването
Duke_BG - специалист
а какво ще кажете за един евтин ъглошлайф с регулиране на оборотите цена около 45-50 лв :)
Тани - модератор
На ъглошлайфа с му високи оборотите.По скоро бормашина ще свърши работа.
Duke_BG - специалист
пусни го през една 500 ватова халогенка и пак ще си говорим дали са му високи оборотите
а и дрелки и ъглошлайфи работят и на постоянен ток така че може да врътне и на два акумулатора
Тани - модератор
А какво става с въртящия момент като намалиш оборотите по този начин? На празен ход може и да се завърти бавно , което не е сигурно , но като го натовариш с вратата просто ще спре , а лампата ще светне по-силно!
Това с акумулаторите пробвал ли си го?
Duke_BG - специалист
да пробвал съм го с дрелка на елпром ( преди да стане спарки ) но не под товар
ако и осигуриш достатъчен ток мисля че ще се получи
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Електродвигател с редуктор за врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: