Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
STEPER написа:
Може би ще е по добре някой да направи един файл с нормален G-Cod да кажем на един квадрат със страна 4 см. който на
друга машина дава положителен резултат и да го пусна да видя какво ще се получи при мен.Казвам ориентировъчно 4 см.защото стъпката на винта ми е 4 мм. на оборот и по лесно сметки могат да се правят.
Ето това, което искаш:

Код: Избери всички

T1M6
G0Z4.000
G0X0.000Y0.000S15000M3
G0X0.000Y-0.000Z4.000
G1Z-0.500F540.0
G1X40.000Y0.000F2520.0
Y40.000
X0.000
Y-0.000
G0Z4.000
G0X0.000Y0.000Z4.000
G0Z4.000
G0X0Y0
M30
bisermonov - специалист
STEPER написа:
bisermonov написа:
Това врътнах на мойте две оси :-D Ако някой може да прави конче може даси правим бизнес :lol:
bisermonov,
Възможно ли е да направиш малък коментар как и с какво :? програмира машината,за да
направиш двете шахматни фигурки /пешки/.Може ли да сложиш тук G-Кода на тях :?:
Предварително ти благодаря
За жалост кода за пешката съм го изтъркал но ще се опитам да поставя един на една балустра която съм я пускал на струга и я направи без проблем явно имаш проблем да си подкараш CNCто ще се опитам да ти обясня аз какво направих с Visual Turn направих модела както го начертах 3D след което избрах инструмент по твои избор като му променяш формата и ред други работи след което избирам скоростта с която да се движи като има възможност на определени участъци да се променя след което избирам пътя по точно маркирам контура на детайла тоест всички криви и прави линии чрез които начертах детайла ги маркирам след което избирам груб или винен пас тоест от къде до къде да мине инструмента разстоянието между отделните пасове колко да бъде от ляво на дясно или обратно или на зигзаг да ходи и други варианти има но това си преценяваш ти самия аз съм прави кодове от 12-13м. ги преправям до 6-7м. изпълнение от машината пада балустра и както си направиш всички настройки пускам симулацията сеивам си някъде кода и е готов отварям Мача лоад жкода цикле и цикле старт и машината започва да работи. На снимката е показан пътя на инстромента

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (22.31 KиБ) Видяна 3442 пъти
bisermonov - специалист
А кода не знам как да го кача само снимка а той не може да се хване на снимката

Прикачен файл

Untitled-2.jpg
Untitled-2.jpg (109.72 KиБ) Видяна 3439 пъти
STEPER - специалист
Не може ли да го архивираш и качиш?
bisermonov - специалист
Та като за коментирахте изпускането на стъпки и някой съфорумци искат да сложат енкодери за да има ефект трябва самия софтуер да има възможност при изпускането на стъпка програмата да спре и да повтори това движение и след това да продължи а ако пак не може да спре за да не ти съсипе детайла а мисля Macha го не може то това е обратната връзка софта да следи какво приви и като възникне проблем да спре един приятел спомена работил на програмни машини и като шпиндела се претовари с 20процента машината спира той сваля инструмента заточва го и продължава просто отстранява проблема та не знам и със серво моторите как стои въпроса ако работят с Macha и те изпускат стъпки сигурен съм.
ЦПУ - напреднал
Mach3 поддържа обратна връзка. :wink:
bisermonov - специалист
STEPER написа:
Нe мога да го кача напиши си Skype там ще стане
Последна промяна от bisermonov на пон май 09, 2011 9:24 pm, променено общо 2 пъти.
bisermonov - специалист
ЦПУ написа:
Почти не познавам Mach3 възможно е ще го давам да ми го преведът
STEPER - специалист
bisermonov написа:
ЦПУ написа:
Почти не познавам Mach3 възможно е ще го давам да ми го преведът
Ако имаш желание да четеш мога да ти изпратя това което имам аз на руски,
Така че ако ти свърши работа може да не се занимаваш с преводи.
STEPER - специалист
bisermonov написа:
STEPER написа:
Нe мога да го кача напиши си Skype там ще стане
Не подържам Skype.
Прати ми го на лични.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: