И аз планирам нещо такова да си спретна. За целта търся да си купя велосипед балканче от сгаваемите. Открих евтинко двигателче за целта. Мисля че може да се получи нещо евтинко и сравнително добро. http://www.napazar.eu/prodavame-novi-be ... 82245.html Това е двигателчето, което мисля да ползвам. Перфектно е за това,че може да се сложи от лявата страна. Въртеливото движение е точно в нея посока. Има си центробежен съединител.. Някакъв масур трябва да се попрегоди. Нещото което ме притеснява в случая е, че нямам идея каква предавка като съотнощение ще трябва да правя. С тия обороти, дето ги пише, май задната зъбчатка ще трябва да е ,,коже машалеста", как казват старите баби
Двигателчето на Страхил има редукторче, ама нямат наличност. Става и двигател от мини байк, ама втора ръка идват от 150-160 нагоре. Реално за тия пари мога да се запася с още 2 такива резачки и като ми думне двигател, директно да го сменям. Някъде бях гледал из нета клипче, на което такъв двигател от дърворезачка беше монтиран директно над каплата. За предавка се ползваше ремък. А за шайба на каплата беше монтирана ......друга по малка такава!!! Та ако някой има велосипед ,,Балкан" от сгъваемите и мисли че му е в по-вече или да ме свърже с някой който продава, ще съм му благодарен.