• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bateFori - помощник
И аз планирам нещо такова да си спретна. За целта търся да си купя велосипед балканче от сгаваемите. Открих евтинко двигателче за целта. Мисля че може да се получи нещо евтинко и сравнително добро. http://www.napazar.eu/prodavame-novi-be ... 82245.html Това е двигателчето, което мисля да ползвам. Перфектно е за това,че може да се сложи от лявата страна. Въртеливото движение е точно в нея посока. Има си центробежен съединител.. Някакъв масур трябва да се попрегоди. Нещото което ме притеснява в случая е, че нямам идея каква предавка като съотнощение ще трябва да правя. С тия обороти, дето ги пише, май задната зъбчатка ще трябва да е ,,коже машалеста", как казват старите баби :lol: Двигателчето на Страхил има редукторче, ама нямат наличност. Става и двигател от мини байк, ама втора ръка идват от 150-160 нагоре. Реално за тия пари мога да се запася с още 2 такива резачки и като ми думне двигател, директно да го сменям. Някъде бях гледал из нета клипче, на което такъв двигател от дърворезачка беше монтиран директно над каплата. За предавка се ползваше ремък. А за шайба на каплата беше монтирана ......друга по малка такава!!! Та ако някой има велосипед ,,Балкан" от сгъваемите и мисли че му е в по-вече или да ме свърже с някой който продава, ще съм му благодарен.
Искам да попитам дали един двигател какавто и да е той (ток, бензин или друго.), предназна4ен за 1200 оборота в мин (например), се върти със скорост 100 оборота в мин ЩЕ ИМА ЛИ ТРAЙНИ последици върху него или просто ще се затормозява и ще хаби повече гориво (ток) ? Относно идеята за мотопеда с двигател от реза4ка, тои е предназначен да върти веригата за да режи дърва (това СЪЩО Е голямо напрежение), няма ли да се затормози да носи товар от близо 100 кг. (заедно с багаж) ?
ПС: нищо не разбирам от двигатели и от електроенергия :( ще се радвам да ми отговорите :)
25th Hour - специалист
ТУк основният проблем идва от агрегата. Ако си например 90+ килограма и носиш няколко бири а вилата ти е малко нависоко- имаш проблем, няма да може да се качи изобщо. Повечето такива моторчета са по 1,5 2 коня, което не е достатъчно дори бирата да си докараш.

Аз съм 98 кг и имам Пиаджо Чао, което е пак същият умреляк независимо, че е ревизирано. Ами едвам мърда с мен освен ако не е равно и не тръгне и набере като хората..

Моят съвет въпреки че раздела е направи сам- намерете си едно ЧАО без документи и си го карайте на вилата без грижи. Намират се и за по 200 лева, до такива пари няма да можете да намерите агрегат в добро състояние, да вземете резервоар,ауспух, да направите венеца и съединителя, жилото на газта а да не забравяме, че и спирачки трябва да има, защото с тия от балканче не е работа... + 4 лева за кош- за слагане на бирата де...
batkotony - специалист
25th Hour написа:
Моят съвет въпреки че раздела е направи сам- намерете си едно ЧАО без документи и си го карайте на вилата без грижи. Намират се и за по 200 лева...
Колега,къде ги намирате тези моторетки за по 200 лева,може ли да ме напътите,имам сериозен интерес,ще взема няколко ако има даже...
25th Hour - специалист
Във Видин има един, който продава 16 бройки, повечето са без документи. В Дупница има човек, който има цял хангар едва ли не с такива срапчета. В интерес на истината обавите им са изтекли в сайтовете и няма координати...

Аз също имам такова, но го плащах по скъпо.....ако си лек си върши работа на къси разтояния...
  • 1
  • 2

Тема "Вело мотопед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: