• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
rmanov - специалист
rmanov - специалист
Пръскат огледало или на стена със смес от тези бои.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (59.01 KиБ) Видяна 5742 пъти
rmanov - специалист
търсих ги но няма

Прикачен файл

S-I-L-V-E-Rxw.jpg
S-I-L-V-E-Rxw.jpg (36.3 KиБ) Видяна 5741 пъти
kikokiko - специалист
Колеги реших да пооправя визията на хола ми и смених направения от мен мултимедиен проектор (от шрайбпроектор Лектор 01), със следния готов проектор:
Мултимедиен проектор, BenQ MW 512, DLP, WXGA, 2800 ANSI, HDMI, 4000:1, 6000 h lamp life, 3D Ready Тип матрица DLP by Texas Instruments Яркост, lumens 2800 ANSI Lumens Контраст 4000:1 Разд. способност WXGA (1280 x 800), VGA (640 x 480) to UXGA (1600 x 1200) Размер на екрана 23" to 300" (58,42cm - 762 cm) Късофокусен N/A Входове / изходи / управление PC: Analog RGB: D-sub 15 pin x 2, A/V: HDMI V1.3 x 1, Component Video: D-sub 15 pin x 2 (Shared with Analog RGB connector), S-Video: Mini Din 4 pin x 1, Composite Video: RCA x 1, Audio:Stereo Mini Jack x 1 Други 3D Ready, 190W, 4500 / 6000 hours (Normal / Economic mode).
Доста добри параметри. Първите ми впечатления са:

Включих и двата проектора едновременно и се оказа, че купения проектор дава поне 3 пъти по-ярък образ от правения. Картината е значително по- добра, но все пак трябва да призная, че саморъчно направения проектор ми служи вярно повече от 2 години и също осигурява добро качество на образа.

Искам да ви обърна внимание на един проблем при DLP проекторите, ако и вие като мен решите да купите готов проектор. При едночиповите DLP проектори се получава така наречения ефект на дъгата "rainbow effect" - при светли образи на тъмен фон например се образуват едни цветни сияния от основните цветове. Това се получава при едночиповите DLP проектори с по-ниска скорост на цветния диск. При тричиповите DLP проектори ефекта го няма. Моя проектор явно е едночипов - поне по първи впечатления го има този ефект, но в малка степен, явно са се постарали да го избегнат с по голяма скорост на диска. Но аз все пак го виждам от време на време и малко ме дразни ( например когато бели субтитри са на тъмен фон и погледа ми не е на 100 % директно към екрана). Четох, че това зависи и от зрението на конкретния човек - аз явно съм от тези които го виждат.

При LCD проекторите този проблем го няма, включително и при моя самоделен проектор :)

Аз съм доста доволен от горепосочения модел проектор, но все пак ако решите да купувате DLP проектор-първо проучете добре конкретния модел и по възможност накарайте да ви го демонстрират, и следете дали го има този дъга ефект.
rmanov - специалист
Здравей,можеш ли да качиш някоя снимка на картината.
kikokiko - специалист
rmanov написа:
Здравей,можеш ли да качиш някоя снимка на картината.
Ето една снимка на образа на проектор Benq MW512.

Прикачен файл

Copy of SNC00574.jpg
Copy of SNC00574.jpg (36.68 KиБ) Видяна 5549 пъти
Здр, искам и аз да си направя такава видео стена. Разбрах, че има някакъв списък с монитори, които най - лесно се разглобяват и са най - подходящи за тази цел. Набавих си лектор 1, остава само монитор да намеря. Благодаря предварително за информацията
joton - напреднал
Радвам се, че има интерес към темата. От доста време не бях влизал.
Това е един саит където можете да проверите дали даден монитор е подходящ
за проектор.

http://www.baseportal.com/cgi-bin/basep ... enlab/main
супер тема! ще видя дали ще стигна до там да се почна и аз :)
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: