Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
rmanov
- специалист
1149 мнения в "Видео стена за 300лв възможно или не ?"
kikokiko
- специалист
Колеги реших да пооправя визията на хола ми и смених направения от мен мултимедиен проектор (от шрайбпроектор Лектор 01), със следния готов проектор:
Мултимедиен проектор, BenQ MW 512, DLP, WXGA, 2800 ANSI, HDMI, 4000:1, 6000 h lamp life, 3D Ready Тип матрица DLP by Texas Instruments Яркост, lumens 2800 ANSI Lumens Контраст 4000:1 Разд. способност WXGA (1280 x 800), VGA (640 x 480) to UXGA (1600 x 1200) Размер на екрана 23" to 300" (58,42cm - 762 cm) Късофокусен N/A Входове / изходи / управление PC: Analog RGB: D-sub 15 pin x 2, A/V: HDMI V1.3 x 1, Component Video: D-sub 15 pin x 2 (Shared with Analog RGB connector), S-Video: Mini Din 4 pin x 1, Composite Video: RCA x 1, Audio:Stereo Mini Jack x 1 Други 3D Ready, 190W, 4500 / 6000 hours (Normal / Economic mode).
Доста добри параметри. Първите ми впечатления са:
Включих и двата проектора едновременно и се оказа, че купения проектор дава поне 3 пъти по-ярък образ от правения. Картината е значително по- добра, но все пак трябва да призная, че саморъчно направения проектор ми служи вярно повече от 2 години и също осигурява добро качество на образа.
Искам да ви обърна внимание на един проблем при DLP проекторите, ако и вие като мен решите да купите готов проектор. При едночиповите DLP проектори се получава така наречения ефект на дъгата "rainbow effect" - при светли образи на тъмен фон например се образуват едни цветни сияния от основните цветове. Това се получава при едночиповите DLP проектори с по-ниска скорост на цветния диск. При тричиповите DLP проектори ефекта го няма. Моя проектор явно е едночипов - поне по първи впечатления го има този ефект, но в малка степен, явно са се постарали да го избегнат с по голяма скорост на диска. Но аз все пак го виждам от време на време и малко ме дразни ( например когато бели субтитри са на тъмен фон и погледа ми не е на 100 % директно към екрана). Четох, че това зависи и от зрението на конкретния човек - аз явно съм от тези които го виждат.
При LCD проекторите този проблем го няма, включително и при моя самоделен проектор
Аз съм доста доволен от горепосочения модел проектор, но все пак ако решите да купувате DLP проектор-първо проучете добре конкретния модел и по възможност накарайте да ви го демонстрират, и следете дали го има този дъга ефект.
Мултимедиен проектор, BenQ MW 512, DLP, WXGA, 2800 ANSI, HDMI, 4000:1, 6000 h lamp life, 3D Ready Тип матрица DLP by Texas Instruments Яркост, lumens 2800 ANSI Lumens Контраст 4000:1 Разд. способност WXGA (1280 x 800), VGA (640 x 480) to UXGA (1600 x 1200) Размер на екрана 23" to 300" (58,42cm - 762 cm) Късофокусен N/A Входове / изходи / управление PC: Analog RGB: D-sub 15 pin x 2, A/V: HDMI V1.3 x 1, Component Video: D-sub 15 pin x 2 (Shared with Analog RGB connector), S-Video: Mini Din 4 pin x 1, Composite Video: RCA x 1, Audio:Stereo Mini Jack x 1 Други 3D Ready, 190W, 4500 / 6000 hours (Normal / Economic mode).
Доста добри параметри. Първите ми впечатления са:
Включих и двата проектора едновременно и се оказа, че купения проектор дава поне 3 пъти по-ярък образ от правения. Картината е значително по- добра, но все пак трябва да призная, че саморъчно направения проектор ми служи вярно повече от 2 години и също осигурява добро качество на образа.
Искам да ви обърна внимание на един проблем при DLP проекторите, ако и вие като мен решите да купите готов проектор. При едночиповите DLP проектори се получава така наречения ефект на дъгата "rainbow effect" - при светли образи на тъмен фон например се образуват едни цветни сияния от основните цветове. Това се получава при едночиповите DLP проектори с по-ниска скорост на цветния диск. При тричиповите DLP проектори ефекта го няма. Моя проектор явно е едночипов - поне по първи впечатления го има този ефект, но в малка степен, явно са се постарали да го избегнат с по голяма скорост на диска. Но аз все пак го виждам от време на време и малко ме дразни ( например когато бели субтитри са на тъмен фон и погледа ми не е на 100 % директно към екрана). Четох, че това зависи и от зрението на конкретния човек - аз явно съм от тези които го виждат.
При LCD проекторите този проблем го няма, включително и при моя самоделен проектор

Аз съм доста доволен от горепосочения модел проектор, но все пак ако решите да купувате DLP проектор-първо проучете добре конкретния модел и по възможност накарайте да ви го демонстрират, и следете дали го има този дъга ефект.
Здр, искам и аз да си направя такава видео стена. Разбрах, че има някакъв списък с монитори, които най - лесно се разглобяват и са най - подходящи за тази цел. Набавих си лектор 1, остава само монитор да намеря. Благодаря предварително за информацията
joton
- напреднал
Радвам се, че има интерес към темата. От доста време не бях влизал.
Това е един саит където можете да проверите дали даден монитор е подходящ
за проектор.
http://www.baseportal.com/cgi-bin/basep ... enlab/main
Това е един саит където можете да проверите дали даден монитор е подходящ
за проектор.
http://www.baseportal.com/cgi-bin/basep ... enlab/main
супер тема! ще видя дали ще стигна до там да се почна и аз 

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература