Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
velsi написа:
Имай предвид обаче, че този блок най-вероятно е китайски, а китайците обичат да послъгват с параметрите.
Да блока е китайски но тук нещата са по-различни от компютърните захранвания.
Имам два - един 24 в.15 ампера и един за 13.8 волта, 29 ампера.Товарил съм го за проба с 30 ампера и работи стабилно.
mika - специалист
Според мен захранване с трансформатор е по-добрия вариант.
STEPER - специалист
mika написа:
Според мен захранване с трансформатор е по-добрия вариант.
Не мога да кажа дали с трансформатор е по добрия вариант или въобще да говорим за вариант.
Досега моята машина е работила само с импулсно захранаване и не съм имал ниакакъв проблем
с това.Правило ми е впечатление,че много хора от форумите се оплакват от загряване на двигателите а при
мен дори след 1 час работа /не знам дали е много или малко това/ моторите са приятно топли на пипане.
Същите са 5 волтови а ги захранвам с 24 волта.Щом една изчислителна машина каквото е PC-то работи с такова захранване
и където сихронизацията на сигналите е изключително важна не може да говорим за предпочитателен вариант.
Дали импулсно или трансформаторно - все тая.На всегиго според възможностите.
Поздрави
cvettomirr - специалист
Да но и импулсното и тороидалното са на една цена горе долу. Тороидално има за 70лв. и си мисля че по качествено от импулсното. Пак да питам къде могат да се намерят направляващи на нормална цена освен в ексорор, и винтовете с трапецовидна резба или с правоългълна да са, че и остана малко време.
FLUID - напреднал
От тук си купих винтовете-1метър 10х2 беше 12лв.

http://www.ulmer-bg.com/
FLUID - напреднал
Виждам, че темата се раздвижи, за това скоро ще пусна снимки и на моето "чудо" !
Още малко ми остава до запуск! :-D
Поздрави...
cvettomirr - специалист
колега
От тук си купих винтовете-1метър 10х2 беше 12лв.

http://www.ulmer-bg.com/
10х2 кво означава, 10мм винт с 2мм резба ама каква
STEPER - специалист
cvettomirr написа:
Да но и импулсното и тороидалното са на една цена горе долу. Тороидално има за 70лв. и си мисля че по качествено от импулсното.
Какво разбираш под "тороидиално" захранване и защо мислиш,че е по качествено? :?:
Нормално е да се каже трансформаторно или линейно захранване.В зависимост от сърцевината трнсформаторите
биват навити на сърцевини като ....... и на тороид.
В силовата електроника предимството е на страната на импулсните захранвания.
Ако е по-качествено GSM- си щеше да го зареждаш с трансформаторно захранване.
Поздрави
cvettomirr - специалист
Хубаво, дали е тороидално или импулсно няма значение, пари така или иначе ще дават. Важното е да работи без проблеми. Не споря с никой за електрониката, защото там ми е най слабото място. До момента съм сметнал кантала на 20 тина електро пещи, като същите работят безпроблемно. Да става въпрос за токове, монофазни, трифазни, инсталации, контактори и такива глупости проблеми няма. Но определено електрониката ми е доста слабо място. И съфорумци от къде да купя импулсно захранване за 4А уни-полярни мотори - 4бр., и какъв модел да бъде, също сайт за купуване на същото захранване и т.н. А за винтовете, ще са 25мм., струговани, с трапецовидна или с правоъгълна резба да са.
STEPER - специалист
cvettomirr написа:
До момента съм сметнал кантала на 20 тина електро пещи, като същите работят безпроблемно.
Като стана дума за кантала,искам да попитам има ли такъв проводник като манганин,
че са ми необходими 20-тина метра.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: