Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cvettomirr - специалист
Аз поне нямам, и никога не съм имал, обърни се най добре към фирма Инкома гр.Шумен, евентуално при тях може да има, но последния път когато поръчах волфрамови нагреватели чаках 2 месеца. Виж първо в кантал швеция, ако го имат на сайта тези от Инкома могат да ти го доставят.
FLUID - напреднал
Здравейте колеги.
Машината ми вече е готова и направих няколко проби, работи добре, но имам проблем.
Прави всичко огледално, променях движението по "X"И "Y" , но това само променя ориентацията
на координатната система на машината. Може да е нещо елементарно, но не мога да го открия.
Надявам се да помогнете!
Пускам снимки на пробите. Пробите са на орех плексиглас и алуминий.

Снимки на машината ще пусна като я окабеля както трябва и добие завършен вид...

Прикачен файл

IMG_5668-jpeg.jpg
FLUID - напреднал
На предната снимка на плексигласа е правилно, защото съм го обърнал...

Прикачен файл

IMG_5669.JPG
skat - специалист
FLUID написа:
На предната снимка на плексигласа е правилно, защото съм го обърнал...
Поздравления, FLUID! Кой като тебе - можеш и така, и иначе! :)
Имам въпрос: ако дадеш преместване на машината по X от 0 до нещо си, тя накъде се движи? Как се променя ходът, ако размениш изводите на една от намотките на мотора по X?
valkovv - помощник
FLUID написа:
Здравейте колеги.
Машината ми вече е готова и направих няколко проби, работи добре, но имам проблем.
Прави всичко огледално, променях движението по "X"И "Y" , но това само променя ориентацията
на координатната система на машината. Може да е нещо елементарно, но не мога да го открия.
Надявам се да помогнете!
Пускам снимки на пробите. Пробите са на орех плексиглас и алуминий.

Снимки на машината ще пусна като я окабеля както трябва и добие завършен вид...
Какъв софтуер използвате за създаване на G-кода?
Ще е по- лесно да разгадаем проблема, ако приложите G-кода.

Поздрави.
shulio - специалист
Ако преместваш ръчно. Премества ли се накъдето трябва?
velsi - Почетен майстор
При мене единия от винтовете е с лява резба. За да работи коректно машината в настройките на Mach3 съм инвертирал една от осите. Виж при тебе как са. Вероятно са обърнати и трите.

Прикачен файл

port&pins_1.jpg
port&pins_1.jpg (86.29 KиБ) Видяна 4336 пъти
MrMurdjo - майстор
Z-оста му си е ОК, иначе нямаше и да дълбае. Най-елементарна размяна на намотки или ако е с Мах3 - да инвертира DIR сигнала (за посоката).
Не знам дали има приет стандарт, но от каквото аз съм прочел и знам, У-оста е тази, която е по дължина, когато застанете пред машината, положителното придвижване отдалечава инструмента от вас, Х-оста е напречната (това е порталът), положителното изместване е надясно. Така работят и САМ програмите, координатното начало е долу в ляво.
STEPER - специалист
Поздравления FLUID,за машината
Наи-правилното решение е Mach3.
Ctr.+Tab излиза екранчето на MPG Mode.
В долния край има клавиши за настройване на движението на осите.Същите трябва да се движат така
както е показано със стрелките.Ако трябва се инвертира посоката DIR на моторите в -
Config-Ports and Pins-Motor Outputs.
Поздрави

Прикачен файл

MPG-MODE.jpg
MPG-MODE.jpg (91.53 KиБ) Видяна 4321 пъти
FLUID - напреднал
Колеги,
благодаря за съветите, ще пробвам всичко което казахте и ще пиша.
Дано да е скоро, защото свободното време е кът! :|

За питането на valkovv - програмата е MASTERCAM X3! Инструмента мисля че беше ф5 или 6 с 90 градуса заточване. Съжалявам обаче, че не мога да кача
G-кода, защото е на другия комп. При първа възможност ще го кача, маже някой да го резне!
Но едва ли проблема ще е там, защото всичко което съм правил до сега е ставало както трябва /говоря за вертикален център с управление ФАНУК/

Поздрави и спорна работа на всички!

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: