И аз както gkamenov въобще не претендирам за познание върху материята с обратните връзки но,  Mach3 не подържа обратна връзка.  И аз се питам пък, и вас по-знаещите какъв е смисъла от тези серво управления, щом са му сложили енкодер значи и то изпуска стъпка след като  Mach3 не знае какво се случва след като си зададе импулсите къде отиват изпуснатите стъпки и по горе описаното от gkamenov ако някои мотор изпусне стъпка и после си я набави, но изостане от синхрона с другите двигатели и Mach3  не знае за този проблем кой, как се сработват двигателите, то тогава сервото трябва да свърши тази работа или пък трябва да има връзка между сервата. 

Основната разлика е, че сервомоторите не са стъпкови. Т.е. без енкодер няма как да се знае позицията. Движението им на електрическо ниво не се управлява директно от Мах3 или която и да е друга програма (на стъпковите също). За чисто електрическото им управление има контролери. При стъпковите те са прости, при сервото са доста по-сложни, защото отговарят за следенето на позицията, пускане, ускорение и спиране на мотора на точно определеното място.
Доколкото ми се простират ограничените познания, обратната връзка към Мах3 е през серийния порт и май е по-скоро за реагиране при евентуална грешка в позиционирането, отколкото корекция на същото.