Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
listoto - помощник
В такъв случаи като гледам този контролер http://www.sirius-pcb.com/?mod=catalog&show=158
ще работи чудесно с драйвера които ми предлагаш като гледам и цената бива :)

п.с. Каква е разликата когато контролера е отделно от драйвера
MaK - помощник
Когато изгори драйвер сменяш само модула , ако имаш резервен . И е по-лесен за ремонт . Също при смяна с по-мощен двигател , микростъпки и др.
gkamenov - специалист
Колеги, търся едни неща, които съм виждал, но незнам как се казват. Представляват едни метални блокчета с правоъгълно или квадратно сечение и са калибрирани по определени размери, като размера го пише на тях. Използват се, като еталон за дебелина, за подлагане при обработка, като например с едно или няколко блокчета, поставени едно в/у друго може да се получи дебелина точно 7.5 mm например. Блокчетата са дълги 4-5 см и обикновенно са 10-ина бройки с различни размери в кутийка. Ако някой ме разбира за какво говоря, моля да каже как се казват тези блокчета, че не мога да ги намеря из нета..
Всякакви други идей тип "направи си сам" за нешо твърдо, достъпно, с квадратно или правоъгълно сечение със срана от сечението 7.5 mm са добре дошли. Целта е да подложа от тези блокчета (временно) при центроване на монтажа на направляващите, защото монтажно в момента мога да им дам +/- 1mm разлика в двата края, което е мооооого.
angelfilev - специалист
gkamenov написа:
Колеги, търся едни неща, които съм виждал, но незнам как се казват. Представляват едни метални блокчета с правоъгълно или квадратно сечение и са калибрирани по определени размери, като размера го пише на тях. Използват се, като еталон за дебелина, за подлагане при обработка, като например с едно или няколко блокчета, поставени едно в/у друго може да се получи дебелина точно 7.5 mm например. Блокчетата са дълги 4-5 см и обикновенно са 10-ина бройки с различни размери в кутийка. Ако някой ме разбира за какво говоря, моля да каже как се казват тези блокчета, че не мога да ги намеря из нета..
Всякакви други идей тип "направи си сам" за нешо твърдо, достъпно, с квадратно или правоъгълно сечение със срана от сечението 7.5 mm са добре дошли. Целта е да подложа от тези блокчета (временно) при центроване на монтажа на направляващите, защото монтажно в момента мога да им дам +/- 1mm разлика в двата края, което е мооооого.
Това за което питаш се казва "Плоскопаралелни гранични мерки" и действително се използват като еталон за размери, но в никакъв случай за подлагане при обработка. Твърде прецизни и скъпи са за това.
teukoo - напреднал
Момчета ако все още искате цените на kmatic мисля че беше имам ценовата листа на профилите
но за жалост цените са ужасяващи.
И все пак ако някой иска да свирка ще ги сканирам
velsi - Почетен майстор
gkamenov написа:
Задължително ли е да са с квадратно сечение? Купи си две свредла ф7,5 мм и подложи опашките им където трябва.
dobrev - специалист
listoto написа:
В такъв случаи като гледам този контролер http://www.sirius-pcb.com/?mod=catalog&show=158
ще работи чудесно с драйвера които ми предлагаш като гледам и цената бива :)

п.с. Каква е разликата когато контролера е отделно от драйвера
Да вземат отношение и по напредналите, но май трябва да търсиш контролер с оптоизолирани входове :? , като по този начин се предпазва изхода на компютъра от късо съединение в контролера иначе :wallbash: .

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: