• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dj_marti79 - специалист
Колеги, мислили ли сте за вариант магнитите да са повече от каналите? Мисля че магнитите трябва да са с 1/3 повече. Дали ще има ефект. Дали ще е сполучлив?
Вчера бурята беше по-жестока и от предишната! Огъна ми фланеца на витлата на 50 ватовия и удряйки се в мачтата се изпочупиха върховете, а генераторчето не беше качено на Мачтата. Обаче не сте виждали такива обороти!!! За да се случи това, натиска върху всяко витло е бил над 12kg, което ми подсказва 50kg върху цялата конструкция!? 50kg за 50W, дали е реално, дали си струва? Така че към колегата mladomo със слаба конструкция няма да стане, особено ако искаш скоростта на периферния ръб да е 10 пъти по голяма от тази на вятъра. Всичко трябва да е грубо, тежко и здраво!
tgv - специалист
ВЕТРОЕНЕРГЕТИКАТА Е СЕРИОЗНА НАУКА. МОЖЕ БИ ЗА ТОВА ХОЛАНДИЯ НЕ НИ ДОПУСКА В ЕВРОПЕИСКИЯТ СЪЮЗ!!!!!! :butthead: :butthead: :butthead:

http://www.youtube.com/watch?v=CqEccgR0q-o
Последна промяна от tgv на чет фев 09, 2012 9:19 am, променено общо 1 път.
mObbiN - специалист
@tgv

Понеже съм ветрочекиджия много държа да се запознаем за да мога да ти монтирам един вентилатор в :butthead: .
dj_marti79 - специалист
Е, стават понякога и аварии, но тази която сте ни изпратил е нищожна в сравнение с тази:
http://vbox7.com/play:7687096f&al=2&vid=9275602
Поне се опитваме да направим нещо със собствените си ръце, а вие какво направихтегосподин tgv? Поне веднъж качвал ли сте се на TGV?
http://vbox7.com/play:3754064f
или дърдоренето на глупости ви е най голямото умение? :mod:
borisovqvor - напреднал
@vdv Господине ,само един комплексиран и неспособен да направи и постигне нещо свое човек можв да прави такива глупави асоциации за работата на колегите във форума :?: Трябва да се уважават ентосиазмът и трудът им =D> :supz:
tgv - специалист
Ха-Ха-Ха! Ето това съм реализирал, и работи въпреки бурите.
http://www.windturbines.ca/vestas_v39_500.htm

В предишен пост съм дал едно четиво, но тук някои хора са се родили научени. Важното е да кипи безмислен труд. =D>
edemy2001 - специалист
dj_marti79 написа:
...Евгени, с радост бих изслушал съветите ти!

Да имаме разногласия е съвсем нормално - в спора се ражда истината а тя е винаги някъде посредата. Но да обиждаш колегите е просташко!
Предполагам, без да съм сигурен, че проблемът ти е бил от нещо, което не сме обсъждали до момента. На повечето вятърни генератори, на които пропелерът/турбината е близо до мачтата, вкл. и на промишлените, оста на турбината е с наклон от 4 до 5 градуса спрямо хоризонта. Целта е да се отдалечат лопатите от мачтата, тъй като като неминуемо при силен вятър лопатите малко или много се огъват от напора му. Мисля си, че заради огъването на лопатите са се ударили в мачтата, а огъването на фланеца е следствие. Пропуснал съм до момента да го спомена това, но на моите генератори го спазвам този наклон.
Последна промяна от edemy2001 на чет фев 09, 2012 10:43 pm, променено общо 1 път.
borisovqvor - напреднал
Прикачен файл:
P1010733.JPG
350ва това успях да струпам , не мога да го снимам от по близо защото е на покрива а там има 50см сняг и лед имам проблем с опашката има вибрации и клати цялата мачта
edemy2001 - специалист
borisovqvor написа:
Прикачен файл:
P1010733.JPG
350ва това успях да струпам , не мога да го снимам от по близо защото е на покрива а там има 50см сняг и лед имам проблем с опашката има вибрации и клати цялата мачта
Харесва ми! Успял ли си да разбереш каква е причината за вибрациите?
borisovqvor - напреднал
според мен е от не толко добрия баланс на перките а и от това , че опашката е зад генератора а не отстрани ( пусто избързване а след това грешки) Но как да сложа отстрани опашката като няма начин да се изнесе в страни генератора и центра на тежеста ще се измести
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: