• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tgv - специалист
mObbiN - специалист
Това са новите витла на монофазния генератор.Благодаря на инж. Мартин Златков за оказаното съдействие.
Прикачен файл:
09032012572.jpg
Прикачен файл:
09032012573.jpg
dj_marti79 - специалист
:no: не съм. стига четки вече. още незнаем сполучливи ли са. ако не са аз ще нося калая. да кажеш че не спира, а той още не е тръгнал.
edemy2001 - специалист
Като за ПВЦ изглежда добре. :)
mObbiN - специалист
Марти не те четкам но в твоите изчисления има истина знам как въртеше твоя генератор преди полета,а относно полета имаш вина защото малко си инат.Всички знаем ,че и най доброто витло се върти от вятър а той при мен е голям мързел но ще чакам и дано не спре да върти ,че лагерите съвсем ще блокират :-D
mObbiN - специалист
Абе ти скоро не получава ли раздвоение на личността или трябва да те подсещам относно вентилатора и :butthead:
ludiagsm - специалист
Вчера попаднах на интересно сайтче ,имат и клипчета :) http://windgenkits.com/
6osi6 - майстор
Същата роторна лопата я има и тук.
http://www.kleinwindanlagen.de/Forum/cf ... php?t=3368
Цената е малко по-висока, 75 eвро за метър. От вибро стъкло е, и е с по-качествен профил и по-здрава.
Има други интересни теми във форума. Може да се види, че и холандците се оплакват от липсата на вятър :-D
edemy2001 - специалист
Прикачен файл:
Изображение0050.jpg
Изображение0050.jpg (59.97 KиБ) Видяна 3352 пъти
Малкия генератор му направих двулопатна турбината. Днес духа добър вятър тук при мен и направих измервания. Тръгва при вятър около 2 м/сек, понеже има известно котвено залепване и като го преодолее, на практика при 2 м/сек започва да зарежда акумулатора. При средна скорост на вятъра около 5.5 м/сек дава между 4 и 6 A. При поривите, които достигат в момента около 9.3 м/сек, дава около 8 A. Напрежението на акумулатора е 14 V в момента на измерванията. Излиза че генераторчето при над 9 м/сек вдига над 110 W мощност.
А, от днес започвам да работя по нов проект за 5 kW вятърен генератор. Определено ще ме затрудни :? .
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: