Ама твойта машина наистина ли е с шпилки с метрична резба, или просто ни бъзикаш? С тия мотори и тия шпилки да докараш тая скорост и тая точност ........... 

MrMurdjo написа:Нямам (надявам се само засега) четвърта (въртяща се ос). Плоска заготовка, обхождане по контура първо с по-дебел фрезер, после сваляне с по една десета с фрезер 0.8 мм и последно още 50 стотни на много бавна скорост за да може да следва точно контура и да се получи добра повърхност.MrMurdjo, благодаря! Ясно ми е. За съжаление по този начин е ограничена ширината на колелцето.
Не е върха, но като за първи опит аз направо съм доволен от резултата. Дори и без въртяща се приставка, пак е хубаво да се помисли за някакъв дорник за точно закрепване и центриране. Аз бързах, заготовката я бях залепил върху парче еталбонд с двойно лепяща лента. Но при тези малки размери, тя също дава някакво мърдане.
П.С. Това колелце е третото. Първото нямаше време да ме чакат и влезе директно в употреба. На второто промених леко реда на операциите, скоростите и дебелината на стружката, но бях пропуснал да коригирам дълбочината на инструмента и бе останала с 15 стотни по-голяма. Фрезерчето 0.8 задра леко в алуминия и ... прас, като в същото време отлепи и заготовката от основата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: