• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
aleks_bg - помощник
Iliev Labs написа:
Не може да не слагаш нищо, като се напраши как ще се чисти?
Колко и каква лента сложи?
Моите онзи ден ги мерих - 280 лукса на 1.5 метра от тялото.
Нямам уред, с който да измера колко лукса е, може ли да се направи такъв?
лентата е тип 3528 220Lm.на метър 3,6W невлагозащитена купена от тук, за пробата: http://www.v-tac.eu/index.php?page=shop ... 71&lang=bg
Линка ме заблуди, защото пише High Lumen 4.8W но пише че е 220Lm. a трябва e 320Lm, която излиза 6лв.метъра.
Тази която аз ползвам е 220Lm. в момента има промоция и метъра е за 3.12 с ддс

Тялото има 29 ленти по 115см,което прави 33,35м.
максимална мощност 120W/12V/
Светлинния поток е 7337Lm

На 12V свети пове4е от необходимото, на 10,5 свети перфекно и достатъчно, което и ще удължи още пове4е живота на диодите,(като това е и идеята, да се пусне някой метър пове4е за да не е на максимална мощност)
Всеоще не сме решили дали да има нещо отдоло, защото не сме намерили нищо подходящо за сега, а и така изглежда много красиво.
Трябва да намерим някакъв материал, който да не поглъща много светлината иначе няма смисъл, а може и просто енин лист прозрачен плексиглас, но не знам как ще изглежда.
Ще правим още опити...
Iliev Labs - специалист
aleks_bg написа:
Нямам уред, с който да измера колко лукса е, може ли да се направи такъв?

На 12V свети пове4е от необходимото, на 10,5 свети перфекно и достатъчно, което и ще удължи още пове4е живота на диодите,(като това е и идеята, да се пусне някой метър пове4е за да не е на максимална мощност)
Уреда се казва луксметър - http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=6765
Има програмки за нокия, които правят телефона да работи като луксметър, но четох коментари, че не са добри и не съм се заигравал...
Моите са монтирани в едно барче и скоро идваха от фирма, да мерят вентилация, земно, осветеност. Техният луксметър показа 280 лукса, през деня. Но според мадамата, която мереше и през ноща ще ги докара 280.

За какво са ти 10,5 волта? Те диодите си имат 50000 часа живот така или иначе. 12 волта захранване се купува готово.
Моите са същите диоди, 11 метра, 52 вата. Димер за 60 вата изпуши на 30тата секунда :)

И кви са тия 120 вата? Ти е.а мамата на икономията :-D
Проблема е че това осветление е много насочено, и двеста вата да сложиш все тая.
Според мен е по добре да ги разпределиш в повече тела.

В една от пробите залепих диодна лента 5050, 1 метър, 14 вата, на алуминиева ламаринка 20/10 см и грееше доста. Тия тела които направих са върху стъклена основа и въобще не греят. Високата работна температура ги скапва бързо.
Твоите сега греят ли?
NeoBoss - специалист
интересна тема се е заформила, бялото на RGB със контролер можеш да си го правиш каквото искаш, снежно бялото е (255,250,250) демек леко са намалени зеления и синия цвят а червения на макс. И т.н. така ще можеш да си докараш сякакво бяло от студено до по топло. Но ако е само за бял цвят не си заслужава да се дават пари за RGB Лента.
ето една табличка с цветовете http://www.tayloredmktg.com/rgb/
  • 1
  • 2

Тема "Светодиодно осветление за окачен таван (направи сам)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: