• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MamaMy - майстор
batkotony написа:
Ей такова чудо... :)
Благодаря :prayer:
mladkal - майстор
Набарах фирмата от където мога да си купя таквоз чудо джилезно... :)
Има и избор на размери и дИбилИни...
Моя човек обаче ми подсвирна да си трая...Имало и опция за бракувани на половин от цената им от 40тина лева

Като проуча нещата на сто процента ще ви пиша.
kapanec - специалист
Върви в най близкото село питай къде се намира ТКЗС-то(земеделската кооперация) имат износени на 100% и ще ти си купиш и за по 10 лв
Здравейте!
Е, аз също вече мога да се похваля с нова придобивка...
Мойто съкровище е 56 см, снощи го взех и веднага го почнах, сега му правя стойката /така поне мисля да е на отделна стойка със сгъваеми крака за да мога и на газ да го ползвам/, смятам утре в други ден да го подгрея :partyman:
Като го заредя ще снимам
iva6ki написа:
И аз да се присъединя.Първа проба Ф67 ,
за течности ф52 .Незнам как сте го заварявали ,
но се препотих три път докато го заваря :-D
егати желязото ама вкуса от приготвеното в
него си го бива.
Аз личнс нямах никакви грижи със заварките, стана като заводски :yawinkle:
Всъщност да поясня, защото не съм вещ в заваряването но може би има значение - заварях с електроди на ЕСАБ ОК 68.81 с дебелина 3,25 - високолегиран, рутилово-кисел универсален електрод за труднозаваряеми стомани и наваряне на щампи и инструменти, работещи на горещо. По това което пишат за него от фирмата производител е устойчив на корозионно напукване и се препоръчва за заваряване на високовъглеродни закаляеми стомани, труднозаваряеми и разнородни /за ремонт на валове, щампи, инструменти работещи на горещо, ресори, пружини и стомани с неизвестен състав/. При дебелина над 50 мм. на заваряемия детайл от фирмата заявяват , че заваряването може да става и без подгряване.
Ползвах шина 5,5 мм за да запълня отвора и без да подгрявам за около 10-15 минути /не съм засичал/ всичко стана тип-топ. После още толкова търкане с шлайфа и сега е като огледало.Изхабих 2 електрода за този красавец /за стойката отделно, там вече с обикновенни електроди ще е/.
Незная дали това което пиша има значение, но дано е в помощ за някой.
Радвам се , че го има този форум, той е един от любимите ми, но не зная защо не съм видял тази тема, видях я в петък, изчетох всичко и като ми влезе мухата за тоя "Валдаран", та ето, ама аз съм си такъв като се запаля и не мирясвам дорде не го направя.
Чао дано не съм ви додеял ама съм много щастлив от придобивката си :heart:
MMIel - специалист
Честито :partyman: . С тоя размер уби рибата :) . Сега очакваме снимки в темата 'Рецепти за валъндар' в 'Готварство и туршии' :)
piron45 - майстор
Ох, заразихте ме с тия вкусотии. Днес си направих едно барбекю от стара джанта и сега вече замислям да му пригодя и вариант с валандър отгоре. В моя район за съжаление отдавна унищожиха селскостопанските машини и дейности. Питах един приятел от село , но и при него било така. Затова се разрових из нета и явно ще се взима нов диск. Има няколко фирми продават и сега дилемата е какъв да взема. Като диаметър съм се спрял на 510мм, но на линка има различни с такъв диаметър. Я кажете сега колеги според вас кой да избера.

http://www.agronica-karov.com/newsite/i ... prices.pdf
kapanec - специалист
Който и да вземеш все ще ти върши работа .разликите ги гледаш ако ще ги поставяш на машини 4,5-5м дебелина няма да ги усетиш такаче купувай но все пак се разходи до някое друго близко село с по голямо действащо ТКЗС
bulhomes2 - майстор
Няма да е толкова сладко с нов и скъп. Друго си е да си мислиш, че е'еш дявола с нещо от скрапа.
filmatoplo - майстор
:) Зимата в студа ги ръчкахме Валандрите :partyman: , сега лятото- не , нещо не сме в ред :? :drinkers: .
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Няма да е толкова сладко с нов и скъп. Друго си е да си мислиш, че е'еш дявола с нещо от скрапа.
+1 :partyman: Има и купешки, но мезето не става толкова вкусно в тях :)
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: