• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 23
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nasko_a - специалист
Още сериозно не съм решил за какво да ги ползвам. Сумарна мощност - 400W / 24 волта . Сложил съм 2 акумулатора по 75 Ач, UPS APC ползвам за инвертор - 1400VA, Направих и отделен кръг на цялата къща, 1.5 мм кв. кабел. Беше на промоция в Практикер :lol: 0.59 лв. Ще закача осветлението. В момента децата тестват системата с компютрите си. А казаха че и прахусмокачка са си пускали, нямало проблем. дрелките /500w/ тръгват без странични шумове. панелите както писах ми излязоха около 2.4лв/ват. конструксията около 50 лв. Планките са от поцинкована ламарина/подарък от приятели/, всички скрепителни елементи - неръждавейка - време за работа/монтаж/ не по-вече от 3-4 часа. Имам още 2 акумулатора по 65 Ач, ако мога да ги включа някак си, ще съм много благодарен на някой с готова изпробвана схема
dj_marti79 - специалист
=D> Браво, само така. Да го д...т от енергото :2thumbs:
Монополисти скапани.
tgv - специалист
Да повдигнеме малко. Едеми като че ли имаше някакво решение.
edemy2001 - специалист
tgv написа:
Да повдигнеме малко. Едеми като че ли имаше някакво решение.
DC/DC конвертор....
nasko_a - специалист
Да повдигнеме какво? :?
edemy2001 - специалист
Да повдигнем напрежението, за да е достатъчно за заряд, дори и от отразената слънчева светлина. По този начин може да се изкара още някой ватчас в повече.
nasko_a - специалист
В интерес на истината, при замерване, когато панелите са в сянка, напрежението на празeн ход пак гони 40V, така, че малко са ми неясни нещата
edemy2001 - специалист
А, когато слънцето сутрин и вечер е ниско до хоризонта? Има поне час време, през което може да се изкара още малко!
tgv - специалист
nasko_a написа:
В интерес на истината, при замерване, когато панелите са в сянка, напрежението на празeн ход пак гони 40V, така, че малко са ми неясни нещата
Не е ли кофти да се оставят панелите без товар :?
nasko_a - специалист
Ами те като са в сянка, те и не произвеждат. Като са на склад по контейнерите, това значи, че и да се съхраняват е кофти за тях :drinkers:

абе след 2-3 години ще разбера. сега сутрин в 7.30 пускат 9А ток на акумулаторите.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 23

Тема "Фотоволтаични панели (собствено производство ако може)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: