Пичове, от няколко месеца работя в сектор ВиК на един голям стоителен хипермаркет и малко по малко навлизам в нещата. Онзи ден видях, че са ни докарали такива клапани на 1/2" 3/4" и 1". А и доста хора тук в Родопите търсят потопяеми помпи за сериозни водни стълбове (от 10 до 80м) и им предлагам да си направят такава помпа. Хем евтино за тях хем оборот за магазина ;)
Сега, искам да си направя и аз една помпа. Обаче въпросите са:
- ако клапана ми е от 1", тръбите може ли да са повече, примерно 1 и 1/2" с преход?
- как ще повлияе големия цолаж ва налягането?
- какво е нужно за да има равномерен воден стълб (да не е на тласъци и струята)?
- ако сложа редуцил вентил след помпата, това как ще повлияе на работният процес? А на водната струя?
П.П. А някой може ли да пусне клип или снимки кое как се прави и преработва, че не съм пък толкова на ТИ с нещата от ВиК?
Благодаря!
Сега, искам да си направя и аз една помпа. Обаче въпросите са:
- ако клапана ми е от 1", тръбите може ли да са повече, примерно 1 и 1/2" с преход?
- как ще повлияе големия цолаж ва налягането?
- какво е нужно за да има равномерен воден стълб (да не е на тласъци и струята)?
- ако сложа редуцил вентил след помпата, това как ще повлияе на работният процес? А на водната струя?
П.П. А някой може ли да пусне клип или снимки кое как се прави и преработва, че не съм пък толкова на ТИ с нещата от ВиК?
Благодаря!