• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Е кво става със полумостовия АТХ инвертор - ще има ли подробности.
pansim - майстор
Митко, нали щеше да се обадиш??? И вместо сега да пишеш по форумите, можеше на място да видиш и тестваш как работи... ама....
nikolaytatarov - специалист
И аз скоро се надявам да се похваля с нещо завършено ама това пусто време все не стига :sad:
nikolaytatarov написа:
И аз скоро се надявам да се похваля с нещо завършено ама това пусто време все не стига :sad:
Колега nikolaytatarov по коя схема работиш.
Дай мейл за контакти.

Поздрави.
Малко да съживим темата,някои имали представа този феритен пръстен от снимката дали става за траф,понеже не се споменават никакви параметри,доколкато разбрах ровеики из страниците имат цветова маркировка , защото открих такъв но жълт.По размери е като на Епкос ама дали е със същите параметри.
http://www.ebay.com/itm/Power-Transform ... 2a23d2db3f
pansim - майстор
Привет.
Най-вероятно ще стане. Точно с такъв цвят съм ползувал, само че размера бе друг ( не за електрожен)
Нещо китайско е.
Най добре е първо да тестваш броя на навивките, да не стане изненада.
Здравейте колеги,правя резонансници по Негуляев от доста време,поствам ви една снимка на последния ми проект-полумост с РТ-128а/ТКС-180а.Както виждате има 3 топфкерна,най-отдолу е трафа- 8н/3+3н-54 микрохенри,над него слагам изходен дросел-40 микрохенри,и най-отгоре е резонансния дросел-12 нав-65 микрохенри.Всичките са навити с лента 24/0.15 мм ,топфкерните -Siemens,Al-1000,N27,са с въздушна междина 1 мм,дори и на трафа.Честотата може да е от 30 да 50 килохерца без проблем.Работят перфектно,стига резонанса да е настроен перфектно.И никакво отпускане на честотата надолу.Размер на кутията 150/120/80 мм.Успех.
Изображение
Здравеи, на мен ли не ми излиза снимката или я няма. :)
Сега вече се вижда, даи малко по подробно,какви ферити ползваш , това на снимката ПМ или POT ферит и какъв е размера, и не си ли взаимодеистват така монтирани.Ако може и някои друга снимка
:)
Ами снощи ми изчезна нета,та сега виждам въпроса-ползвам всякакви конфигураций-най-добре е с ПМ.Влиянието по между им е минимално ако са подредени така.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: