• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
60 лева всичко , пишете лс със скаип/поща или телефон за да се свържа,работи както трябва просто него гледам вече и ми пречи в стаята :yawinkle:
Kalistobg - специалист
и аз така с моя моднатия проектор
последно преди няколко месеца го пусках да гледам нещо на него
преди му бях по-зарибен ... сега рядко се надъхвам да гледам нещо на голям екран
нещо ми поумръзна с времето май
дали е така и с брака ... мнооо си зарибен в началото и после ти става еднообразно :-D :) :|
brad4edat - специалист
И с брака е така :lol:
Незнам за вас но аз моя проектор му подпалих перките от работа, особенно сега и с цифровия приемник. Всички филми минават през него, музикалните канали, новините и др. По около 3 часа си прави на ден, понякога даже си работи без да го ио гледам :lol: С ксеноновата лампа за кола, ти е все тая колко време бачка :mrgreen:
:partyman:
aismak - помощник
Здравейте на всички съфорумци.От доста време следя темата и сега реших да пиша
тъй като имам и няколко въпроса.Първо реших да си сглобя едно проекторче което е
предназначено за сина ми за да си гледа анимация на него.Не търся отлично качество>
колкото да се вижда прилично.Първия проблем с който се сблъсках са лупите.
Имам много лупи но след като пробвах комбинации с всяка не получих задоволителен образ.
Ето какво представлява самия проектор;
Прикачен файл:
DSCF4058.JPG
двд1
DSCF4058.JPG (108.1 KиБ) Видяна 4469 пъти
Прикачен файл:
DSCF4061.JPG
Това са лупите с които разполагам
DSCF4061.JPG (113.93 KиБ) Видяна 4469 пъти
Прикачен файл:
DSCF4060.JPG
DSCF4060.JPG (114.19 KиБ) Видяна 4469 пъти
Прикачен файл:
DSCF4063.JPG
DSCF4063.JPG (110.95 KиБ) Видяна 4469 пъти
Прикачен файл:
DSCF4064.JPG
DSCF4064.JPG (107.84 KиБ) Видяна 4469 пъти
Втория проблем е лампата.Сложил съм луничка на филипс 12в50вата.Проблема е че се осветява само една точка на екрана и краищата остават тъмни.Ако може някой да помогне ще съм благодарен.
А иначе да ви се похваля аз си взех проектор готов който има още около 1000 часа живот на лампата и реших да си спретна един екран който да не се вижда когато не гледам.Още не е завършен защото ми липсва само винила но скоро и това ще стане
aismak - помощник
Ето и малко снимки на моята видео стена да прегледате екрана за който ви споменах да си кажете мнението
Прикачен файл:
DSCF4066.JPG
DSCF4066.JPG (110.37 KиБ) Видяна 4468 пъти
Прикачен файл:
DSCF4067.JPG
Прикачен файл:
DSCF4068.JPG
DSCF4068.JPG (114.96 KиБ) Видяна 4468 пъти
Прикачен файл:
DSCF4068.JPG
DSCF4068.JPG (114.96 KиБ) Видяна 4468 пъти
ето и едно видео да се ориентирате как работи http://www.youtube.com/watch?v=j-5Q1RzA ... e=g-crec-u
Надявам се съм помогнал на някой.
А и едно последно въпросче.Лампите които се сменят на проектора тези метал-халогенните които се чупят когато се поставят в проектора нужен ли е баласт или в проектора си има.Проектора ми е Sanyo PLC-xw56.
Благодаря на всички откликнали

Прикачен файл

DSCF4065.JPG
DSCF4065.JPG (114.24 KиБ) Видяна 4468 пъти
brad4edat - специалист
Привет колега! :)

За лампите, който се чупят е много сложна. По принцип е най-добре да се купи такава лампа с подходящи размери и лумени и заедно с нея да си се вземе баласт точно за нея! В повечето случаи е така. Те са няколко вида по състава на газта, по работните напрежения и по това дали са AC или DC.
Например моя проектор е със DC - правотокова лампа и респективно такъв баласт в него, а се оказа, че същия модел има и с AC лампа. Ако бях случил на AC балст в проектора, то има и такива металхалидиеви, които стават идеално за заместители, ама с моя DC балст го ударих на камък :) Ще си купя оригинална - китаиска ментовка. Но като цяло е възможно да се замени лампата с такива металхалидиеви, но трябва да разучиш хубаво оригиналната си лампа и баласт и евентуалния заместител, за да няма БУМ :lol:

Със луничка, ще съсипеш само зрението на сина си!!! Има огромен недостиг на Lm! Минимум 3200lm диод или ксенон, и пак ще е зле за зрението на малко дете, по добре не си играй с зрението на детето си:( Трябва силен източник на светлина, а това води до много проблеми, като охлаждане за да не се подпали или разтопи нещо. За експерименти да си поиграеш ти става, но не го пускаи на дете. Може би ако се прожектира на 60-70см от самия уред ще е добре, но прецени хубаво:)

Успех със стената :)
aismak - помощник
Сега проучих какъв баласт използва моя проектор и се коказа че е AC баласт
Brand: Sanyo
Model: PLC-XW56
Original Lamp P/N: POA-LMP107 / 610-330-4564 / 610 330 4564
Ballast Type: AC
Wattage: 200W
Това по добрия вариант ли е и ще мога ли да го използвам когато лампата ми си замине.
Като гледам не ми се вижда много н сложно изпълнението с чупенето на крушката,чупиш вързваш
двата края и готово.Само това с което заливат лампата не ми е ясно какво е може би някакъв цимент?
brad4edat - специалист
Ако е AC си късметлия. 200w, но на колко V работи оригиналната ти лампа!? Виж волтажа и потърси такава лампа със същия волтаж и W-ове. Има ги в Ebay или http://zoo-paradise.com
aismak - помощник
Колега открих волтовете но пише 110-240 живачна лампа.Това означава ли че може да работи в този диапазон.И при живачните лампи баласта същия ли е като за метал халогена.Ако наистина е живачна е още по добре защото
една 200 ватова живачна крушка струва 10-15 лв. http://www.elkab-bg.com/page.php?n=69886&SiteID=674
Чудя се обаче защо оригиналната струва 120 $
HID:
Mercury Lamps
Voltage:
110-240V
Average Life (hrs):
3000
Warranty:
90d
Luminous Flux:
5000
brad4edat - специалист
Нямам си идея и понятие, как работят живачните лампи, нито пък баластите за тях. Дано някой по-запознат да се включи.
Обикновенно оригиналните лампи не струват сумати пари случайно :lol: , за наше съжаление.
Разучи евентуално пък баласта ти какъв е точно, на колко кV пали и на колко V работи след това и колко W. Така ще можеш също да огледаш за подходяща металхалидиева или подобна лампа.

В общи линии е доста рискована тая заигравка с фабричния си баласт на проектора. Възможноста да го съсипеш, да изгори или да не работи оптимално лампата е доста голяма.

По добре е или оригинална си лампа, или металхалидиева крушка с външен баласт, който си е точно за нея. Има ги в сайтовете дето писах преди. Трябва да си 100% убеден или да си яко кеширан и да не ти дреме, че да сложиш на вградения баласт друга лампа :wink: :partyman:
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: