• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kikokiko - специалист
dobrin90 написа:
Четох, прочетох сичко, дори го прочетох по втори път, и стана най-лошото. Самата матрица, така са залепение филтъра с поляризацията че ако случайно го откасна като дърпам малко (бавно и предпазливо нали) поляризацията почва да се къса, изглежда на този монитор няма да стане. Сега съм се ориентиръл към един монитор и предполагам до 1 седмица да го купя. Някой ако може да ми каже хубав ли е този монитор -> EIZO / FlexScan L350

Дано с него стане :)
предполагам, че не си накиснал добре матрицата - би трябвало след накисване защитния слои да пада много лесно, освен ако малките дисплеи се правят с малко по различна технология и поляризиращия слои е по - тънък и пада заедно със защитния . Аз съм на мнение, че трябва да стане.

По въпроса за монитор EIZO / FlexScan L350 - в моите списъци го няма, посочени са само L-367 и L365, за L360 пише че не е подходящ, но това не значи че L350 не става, може би просто никой не е пробвал още с този модел.

Рискувай и то ще си покаже :) :evil:
колеги търся, вече втори месец и не намирам шрайб никаде;( Някой да му се намира за продан? или дайте няккава схема по която може да се нарпави, но знам че чарковете ги няма в бг или по не се намират лесно :(
ПП. Някой ако има 2 проектора и иска да се раздели с единия да званка, Може и завършен ,напълно готов.
ако имате предложения.... на ЛС моля
kikokiko - специалист
snaketnn написа:
колеги търся, вече втори месец и не намирам шрайб никаде;( Някой да му се намира за продан? или дайте няккава схема по която може да се нарпави, но знам че чарковете ги няма в бг или по не се намират лесно :(
ПП. Някой ако има 2 проектора и иска да се раздели с единия да званка, Може и завършен ,напълно готов.
ако имате предложения.... на ЛС моля
Ами може би ще намериш в някое училище. Разгледай форума има няколко предложения за части и едно за цял проектор. След като намериш шрайбпоектор, надявам се, преди да купиш монитор се посъветвай с мен за модела. Аз натрупах много опит в направата на такива поектори и с радост ще ти помогна ако имаш въпроси за нещо.
pamiss - помощник
Привет на всички домашни майстори и всички които обичат да човъркат нещо:)
Темата за пректора ме заинтересува и се зачетох доста по нея.
Ще се пробвам да обобщя наученото. Ако нещо бъркам може да ме поправите.
Гледох саита с реализираните проекти, има доста читави неща. Не говоря за сандъците по 2 - метра, а за онези малки и кокетни проекторчета.
Започваме с лампата (оказва се, че е един от основополгащите елементи), там явно ползват лампа която дава осветеност 3000 лумена но въпреки това е студена. Не грее като печка чудо. Някакви идеи за такъв вид лампа и откъде може да се закупи. Аз се сещам за ксеноновите но цялата там ел. уредба с крушкта отиват на 300 лева.
Така с тази студена лампа пестят място защото не слагат вентилатори и др. подобни за охлаждане. После слагат стъкло непосредствено пред рефлектора, и още едно което отделя светлинния панел от останалите части (използват го като дифузер) после голямата леша, лцд - панела и двете лещи формиращи накрая обектива.
Сега няколко въпроса. Колко е разстоянието между лцд-панела и обектива, колко е разстоянието между лещите в обектива, и последно колко е разстоянието между светлинния изтичик и лцд-панела.
Гладам, че боядисват кутиите черни отвътре, скаква цел? Може би да поглъща светлината или какво. За да пестят място използват и малки лцд-панели. Аз за малък лцд=панел се сещам лцд за кола те са 6-8 инча (компакти), някакви идеи от къде може да се купи?
А на тези лцд-та каква им е резолюцията и няма ли да се вижда гадно? И как ще ги вържем с пц-то? Някакви други идеии за лцд-панел от какво може да се ползва и откъде може да се намери?
Идеята е много хубава и като сложим желанието и кефа да измаисториш нещо сам е супер ама да сложа в хола някав съндък с размери 3ь2 е малко ...@! Затова ако можеме да спретнеме наякакъв по малък вариант като французите ще бъде супер.
Ако имате идеи моля да пишете. Зарибих се и не ми дава мира.
Борис - специалист
Не си губи времето ! Това "чудо" се опитват да го направят вече почти една година и резултатът е единствено в мокрене на дисплей,отлепяне на слоеве, търсене в училища на "шрайбпроектори" и др.подобни.Все пак ние не сме най-умните , ако това можеше да стане , отдавна щеше да е по магазините за тия 300 лева , но "сори" , още най-евтиния проектор е около 1000 . ( Ако пък имаш време и нерви - прави "сандъци" и се радвай на нещо ако мрадне на стената ).
МАЙ Борис е прав направо си е чиста набутвация нито е практично, нито е чак толкова евтино за да си прави човек експерименти за нещто, което не е сигурно и на 10 процента, че ще стане. Съжалявам, че така говоря, но още си връщам дълговете за преебания монитор и безполезния в момента шрайб. Такива проектчета според мен може да си прави човек, който има достъп до многоброен компютърен хардуер втора ръка и няма да се притеснява от факта, че ще счупи 4-5 монитора или друго нещо. Все пак пожелавам успех на хората, които твърдо стоят зад идеята да си направят такова чудо на техниката !!!!!
:2thumbs: :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:
pamiss - помощник
До: tuning_power
За колко ще ми продаеш проектора?
Ако искаш ми пиши на pamiss@abv.bg.
Аз се поогледох и намерих малък lcd панел с резолюция 1024 и е само 6.5 инча. Продават го като lcd kit в чужбинско.
Ако си намеря и проектор остана само да намеря лампа която да ми дава 3000 лумена и съм готов :)
Кутийката ще бъде малка и спретната ама да видим.
Благодаря на всички отзовали се. :-D
Борис - специалист
Като я направиш тази "малка и спретната " кутийка я покажи на CeBIT в Хановер ! Ще ги докараш до нервна криза . Половината японци ще си изядат дипломите и после ще се самоубият , другата половина през глава ще те молят да им продадеш лиценза . Търси си остров на Карибите - вече си неприлично богат ! Радваме се за теб ! Ти си нашата гордост ! Ти си Стоичков !
velsi - Почетен майстор
Борис написа:
Като я направиш тази "малка и спретната " кутийка я покажи на CeBIT в Хановер ! Ще ги докараш до нервна криза . Половината японци ще си изядат дипломите и после ще се самоубият , другата половина през глава ще те молят да им продадеш лиценза . Търси си остров на Карибите - вече си неприлично богат ! Радваме се за теб ! Ти си нашата гордост ! Ти си Стоичков !
Аз ли да го изтрия или предпочиташ сам?
Борис - специалист
Какво не е по правилата ? А бе трий, като имаш право ! Написъл съм го с цел да спестя време, нерви и разходи на колегата .
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: