Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
4i4kotrevi4ko - специалист
Да, и аз не мога да разбера какви са тия цени, които нашите фирми слагат на частите.
http://www.alibaba.com/product-gs/50440 ... motor.html
Същото го има и в aliexpress, ама там цената е двойна и плащаш доставката :mrgreen:

За нещо такова тук сигурно ще ми отрежат главата не до кръста, а до глезените ...
tsenkov - специалист
СТЕПЕР,добър избор.Ползвал съм 5 три осни и едно четири осно управления. Тръгват веднага.Държат се сравнително добре. НЯМАТ защита против късо на изхода и при неправилно включване на двигателите гърмят.Проверено!! Работят от 12В до 36В. Като китове ги предлагат и с двигатели880 OZ/in. Според Алиен били с бавни оптрони и ми обесняваше за някакви доработки за да работели по-добре но аз не вдянах за какво става дума и че червените платки били много по добри.За новите машини бях решил да взема един кит за да ги пробвам но разликата в цената със кит с отделни драивери беше малка и си купих 2 4осни кита-2и3Н/м.Чакам ги през януари.Мисля да ги комбинирам голям двигател за У и другите оси с по слабите.
4 axis Nema23 Dual shaft Stepper Motor 270oz-in+ 3A driver CNC kit , 4Axis Nema23 Wantai stepper motor 270oz,3A,4Leads CNC , 4Axis Wantai Nema23 Stepper Motor 428oz-in,4.2A Single CNCMill .
skartalov - специалист
Здравейте,

да се похваля и с последното ми "творение", прясно прясно от вчера:

Прикачен файл

rm1012_3.JPG

Прикачен файл

rm1012_2.JPG

Прикачен файл

rm1012_1.JPG
cvettomirr - специалист
ще кажеш ли с какви мотори си ги оборудвал машината, серво са но, марка модел, драйвери, от къде са купувани, също и за шпиндела
svetliopi44 - Чирак...
колегата има саит ... :arrow:
може и да не се вижда добре де ... :?

Прикачен файл

Без име.jpg
Без име.jpg (87.99 KиБ) Видяна 4553 пъти
bisermonov - специалист
ЧНГ На всички съфорумци желая ви здраве и дано ви тръгнат машинките и да не спират от работа успех.
cvettomirr - специалист
Честита и от мен. От здраве, щастие, и дълголетен живот да не се отървете....
PhD - специалист
Честита нова година и от мен. Пожелавам ви много здраве, щастие и късмет. Пожелаван ви също така успешно развитие на машинките и много нови завършени машини
skartalov - специалист
cvettomirr написа:
ще кажеш ли с какви мотори си ги оборудвал машината, серво са но, марка модел, драйвери, от къде са купувани, също и за шпиндела

Не позна! Този път са стъпкови, но презапасени в мощност, останаха ми от една машина, на която правихме ретрофит.
Шпинделите са от турция, кажи каква мощност шпиндел ти трябва. Този на машината е 1,5 кВ
cvettomirr - специалист
Смисъл презапасени към мощност /ще обясниш ли повече/. Коя фирма произвежда такива мотори и с каква електроника си ги подкарал, а шпиндел около 2,0-2,5kw/h. Повечето като чуем Турция и си мислим че не правят надеждна техника, но най-вероятно греша, добри ли са шпинделите им, и как варира ценовия клас при тях. В exoror са внели от Китай, мисля че струваше към 400-460лв тук в БГ.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: