Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrinski - специалист
cvettomirr написа:
Смисъл презапасени към мощност /ще обясниш ли повече/. Коя фирма произвежда такива мотори и с каква електроника си ги подкарал, а шпиндел около 2,0-2,5kw/h. Повечето като чуем Турция и си мислим че не правят надеждна техника, но най-вероятно греша, добри ли са шпинделите им, и как варира ценовия клас при тях. В exoror са внели от Китай, мисля че струваше към 400-460лв тук в БГ.
Обръщам внимание, че този шпиндел работи на 400 херца и не се включва директно в мрежата а САМО с инвертор, който е 414 лева
MrMurdjo - майстор
Ако трябва да сме точни, работи с променлива честота и чрез нея си мени и оборотите. Но наистина към него задължително трябва да има и трифазния контролер с променлива честота. Ако е с водно охлаждане - и водна циркулационна помпичка.
cvettomirr - специалист
Малко информация от Китай и цени на серво мотори, 60мм цокъл 250USD, 80мм цокъл 270USD, за съжаление на успях да кача каталога тук, нещо става, но не знам какво.

www.made-in-china.com - серво и стъпкови мотори, драйвери, контролери, енкодери шпиндели и още милиони раздели с техника.
dobrinski - специалист
MrMurdjo написа:
Ако трябва да сме точни, работи с променлива честота и чрез нея си мени и оборотите. Но наистина към него задължително трябва да има и трифазния контролер с променлива честота. Ако е с водно охлаждане - и водна циркулационна помпичка.
Исках просто да уточня, че общата цена,която трябва да приготви за да бъде шпиндела на въпросния търговец функционален е различна от 460 лв :) .
tsenkov - специалист
Честита нова година. един линк и от мен.FOUR BEARING 65MM ER11 1.5KW WATER-COOLED SPINDLE MOTOR AND VFD DRIVE INVERTER
4i4kotrevi4ko - специалист
Линковете ви не се виждат, или отдавна са влезнали в черният списък на NoScript/Adblock+
wall - помощник
Момчета, не ми се сърдете, но много отдавна "сте глътнали вода и сте потънали" - темата все пак е МАШИНА ГРАВЬОР т.е. 2D или 2.5D гравиране. Вие се отплеснахте в академични спорове, забравяйки, че форума е НАПРАВИ САМ и би трябвало да е в помощ на обикновените ентусиасти /като мен/. Ако имате потребност да си мерите мозъците, или нещо друго, правете го на точното място, а не тук! От месец време съм в руските сайтове и от тях научих много повече, защото хората говорят разбираемо, дори и не на майчиния ми език.
Ей тая комплексарщина - да си мерим пишките, ще ни затрие като нация!
dobrinski - специалист
И къде ги виждаш тия комплекси? Аз уточних, че шпиндела се нуждае от честотен инвертор за да работи и крайната цена е по голяма а мистър Мурджо, как работи самия инвертор. Все сме биле полезни на някого :) ...
cvettomirr - специалист
Бре, бре, бре - къде видя комплекси, тук също си помагаме и споделяме информация и опит, кво да мълчим всички така ли, не че нещо, ама като не те кефи бг форума за cnc, не чети тук и не пиши, прави го в руските форуми. :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
MrMurdjo - майстор
Колегата има известно основание, според мен. Не за комплексите, а за информацията, нейното споделяне и прегледност.
Според мен отдавна е назряла нуждата за отделен подфорум за машини с цифрово-програмно управление. Тогава вместо една огромна тема тюрлю-гювеч и две спомагателни, би могло да има по-добра организация, а всеки може да направи своя тема за машината(-ите), която прави. Както е при много други форуми на тази тематика по света.
Защото ЦПУ не означава само фрези. Освен тях има бродиращи машини, триизмерни принтери, скенери, машини за поставяне на СМД елементи върху платки, стругове и какво ли още не, а цялата тази област обединява както електроника, така и механика, металообработване и ред други дейности.
Тук всичко е посветено на идеята човек да си направи нещо сам. И всеки, който се захване, има нужда от информация и споделен опит.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: