Може да да е фасулска работа колега но не всеки разбира от фасул или едни знаят как да го отглеждат други как да го приготвят а трети за най лесно само консумират. Това в кръгът на шегата. Сигурно е лесно но за такива като мен не е или поне не знам начина(способа) за направата на това регулиране. Както се казва всеки е добър в нещо си малко са хората които са добри в повечко области.
MrMurdjo написа:stilnikНе. Не си имал подозрения за оптроните,защото тук се касае за некачествени елементи.
Имах подозрения за оптроните, но някой тук каза, че били бързи. Там си трябват действително бързи и даже по възможност с тригери на Шмит, за формиране на стръмни фронтове на импулсите.
Аз написах,за 6N137, че са бързи оптрони - High Speed 10MBit/s Logic Gate Optocouplers.Чети Datasheats-а на тях.
Контролера на Сириус К4AX-PWM /за който ставаше дума/ е изпълнен с оптрони 6N137 /и има защо/, а тук изведнъж се говори за КВ817.
Но и те действително са достатъчно бързи за това приложение.
По Datasheats-а хх817 имат типична честота 80 KHZ а максималната не се нормира от производителя.
Щом казваш "Там си трябват действително бързи и даже по възможност с тригери на Шмит" оптрони,
интересно е да се рабере ти какви използваш и с какъв Kernel Speed работиш,за да си сверим часовниците?
Поздрави