Ми те хората са го написали - платно, дето вятъра го блъска напред-назад и предава енергията на вятъра на бутало/а , което от своя страна я натрупва в "хидравличен акумулатор" (според мен съд с високо/ниско налягане) или някакъв вид електрогенератор.
Мен, лично, дори като им гледам слънчогледа в действие, тука :
http://www.saphonenergy.com/site/en/art ... article=59
хич не ме хвърля в екстаз .
Това дето го пишат че превръшат "кинетичната енергия в механчна"
...
Не знам ,ама за мен въртящите се ламарини, дори на клечки
, имат много по-голяма "механична" енергия,която да придадат на генератор, отколкото тоя клатушкащ се леген .
Тука много прилича на една Българска технология - революционна е , с изумително КПД и е свръх секртета, бяз никаква друга информация освен общи величави приказки и големи числа ... комерс и търговия.
Къдей тя да искараш 300в от тоя диск ,който движи бутала, те флуид, той двигател, а той генератор .
За помпа - може би, да се задвижва бутало, ама доста конверсии трябва да се преминат за да се стигне до ел енергия . Вярно флуида сигурно не се разширява много, ама със сигурност ще има топлинни загуби, то това е бял кахър .
Дори психологическия ефект у съседите не е за пренебрегване - "Аууу, комши, туй ша излили/утфърчи!!! "
Иди после прави презентации, обяснявай че е тунизийска технология и т.н.
А в другия им рекламен клип разправят че вибрациите от обикновенните витка продизвиквало главоболие , като че ли легена не предизвиква ...
Общ взето , ако след 10 години няма перки а клатачки, значи скептицизна ми не е оправдан. Руснаците казват ... знаете какво казват за поживяването и виждането .
Мен, лично, дори като им гледам слънчогледа в действие, тука :
http://www.saphonenergy.com/site/en/art ... article=59
хич не ме хвърля в екстаз .
Това дето го пишат че превръшат "кинетичната енергия в механчна"

Не знам ,ама за мен въртящите се ламарини, дори на клечки

Тука много прилича на една Българска технология - революционна е , с изумително КПД и е свръх секртета, бяз никаква друга информация освен общи величави приказки и големи числа ... комерс и търговия.
Къдей тя да искараш 300в от тоя диск ,който движи бутала, те флуид, той двигател, а той генератор .
За помпа - може би, да се задвижва бутало, ама доста конверсии трябва да се преминат за да се стигне до ел енергия . Вярно флуида сигурно не се разширява много, ама със сигурност ще има топлинни загуби, то това е бял кахър .
Дори психологическия ефект у съседите не е за пренебрегване - "Аууу, комши, туй ша излили/утфърчи!!! "
Иди после прави презентации, обяснявай че е тунизийска технология и т.н.
А в другия им рекламен клип разправят че вибрациите от обикновенните витка продизвиквало главоболие , като че ли легена не предизвиква ...
Общ взето , ако след 10 години няма перки а клатачки, значи скептицизна ми не е оправдан. Руснаците казват ... знаете какво казват за поживяването и виждането .