• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikolaytatarov - специалист
Ми щото ,човека пита за трансформатора!
kle500 - специалист
Че пита за трафа е ясно,
за разлика от твоите причини да отречеш употребата на шлауха...??
Не отричам нищо колега ,просто при резонансния дросел на моста можеш да ползваш от този шлаух,но е основно за дистанциране на намотките поради напрежението което може да достигне доста високи стоиности,иначе кабела си има лакова изолация.Без заяждане ,всеки може да си ползва каквото си иска , аз изразих моето мнение за това кое е по подхадящо,термошлауха дава добра изолация ,но няма механична якост ,при 70 градуса почва да става на дъвка и вече нищо не изолира ,докато това което сам дал като пример издържа до 300 градуса.
Здравейте Отворих Поли-то и там изправянето е еднопътно с 16или 18 диодчета по 10а ( 30ст.струва един) всеки в паралел руски мисля бяха 2997 ,като "аспиринче",без дросел.трафа е навит (вторичната) е разделена на 6, навита е от литцендрат 200 по 0.05 .като началата отиват на диодче ,а краищата на минус.Направен е с 6 транзистора и три трафа .Бях снемал и данни от трафа но бе отдавна и некаде ги потулих.
Може ли да пуснеш някоя снимка от вътре ако не ти е проблем.
profesionalist_wood - майстор
rokoko написа:
Здравейте Отворих Поли-то и там изправянето е еднопътно с 16или 18 диодчета по 10а ( 30ст.струва един) всеки в паралел руски мисля бяха 2997 ,като "аспиринче",без дросел.трафа е навит (вторичната) е разделена на 6, навита е от литцендрат 200 по 0.05 .като началата отиват на диодче ,а краищата на минус.Направен е с 6 транзистора и три трафа .Бях снемал и данни от трафа но бе отдавна и некаде ги потулих.
Кой модел ,,Поли,, ?
Нямам снимки щото това бе преди доста време ,а модела 160 и 200 разликата е че има по още 6 диодчета ,естествено и допълнителна вторична.От приятели съм чувал ,че някакви майстори в горна оряховица са го разкостили с цел да го повторят,но не са успели да го настроят.По мое мнение са три полумоста в паралел,но няма драйверни транзистори,а с един топкерн се управляват и не е резонансник,управлението е с някакви MH-схема ,няма дросел на изхода .ЕЙ ТУК НАМЕРИХ ПО ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=3 ... bff43b1d72
andro440 - майстор
Здравейте колеги .четох доста за инверторите и съм се насочил към изпълнението на една схема ,която видях тук във форума -става дума за тази:
http://napravisam.bg/forum/download/file.php?id=44932

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 20#p330226

Молбата ми е ,ако някой е правил това нещо да сподели за евентуални проблеми с които ще се сблъскам по изпълнението на схемата .
Благодаря предварително
andro440 - майстор
здравейте ,започвам да дерзая и първо ще се занимавам с захранващия блок ....та имам следното питане .
да го изпълня по този начин на входа на 220 волта или да го съкратя както е на АТХ
захранванията
Прикачен файл:
ScreenHunter_129.jpg
ScreenHunter_129.jpg (26.46 KиБ) Видяна 4632 пъти
Прикачен файл:
ScreenHunter_130.jpg
ScreenHunter_130.jpg (18.97 KиБ) Видяна 4632 пъти
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38