Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Колеги, някой може ли да даде съвет за изграждане на гараж от плоскости. Целта е да мине за сглобяема конструкция за да не вадя разрешително. Гаража ми трябва за три коли, като на едното място ще има канал. Излишно е да казвам, че освен всичко останало, трябва и да е максимално икономично.
shotik - майстор
До колкото съм запомнил ,не трябва да има бетонна основа,за да се води навес и да не се искат документи и не се плаща данък.
Аз имам контейнер,но не съм му правил основа и не ме закачат,защото е преместваем обект.
piron45 - майстор
Не виждам проблем в случая, правиш си дървена или метална конструкция, наковаваш плоскостите и си готов. Но ако не си правил такива неща, ще ти трябва някой да ти помогне поне с конструкцията. Външния вид и покрива зависят от мястото на застрояването.
Пирон 45, и аз мисля в тази посока. Мъчи ме въпросът за влагоустойчивостта на плоскостите.
fbr - майстор
Правих такъв навес, но от профилирана поцинкована ламарина за покриви. Конструкцията е от затворен квадратен профил, като петите са хванати за бетона на земята с анкерни болтове, а горе има пояс от профил. Всичко е на заварки, а ламарините са занитени, Вратите са от същия материал. Ползвам от години навеса за отоплителни материали, и го направих с цел по-лесното му разглобяване в случай че съседите възроптаят. Гледам, че същия принцип използват и за временно заграждане на строителни обекти, само че без покрив.
piron45 - майстор
ivanme написа:
Пирон 45, и аз мисля в тази посока. Мъчи ме въпросът за влагоустойчивостта на плоскостите.
И за това има различни варианти. Лак/боя/, наковаване с мрежа и последващо шпакловане и евентуално някаква мазилка, може да се съчетае с топлоизолация и т.н. Нещата са разтегливи и зависят от твоето виждане и парите , които си решил да вложиш.

Тема "Гараж от плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: