Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
За да си направиш фланелка с картина от компютъра трябва да си купиш специален лист от книжарницата които струва 2.80-3.00лв. той се казва T-Shirt transfer или Transfer Paper след това трябва да напечаташ с принтер картинката която искаш на меката част на листа в никакъв случаи не се печата с лазерен принтер освен ако хартията не е специално за лазерен принтер.После се поставя листа на фланелката и гладиш с ютията отгоря 5-10 минути докато на фланелката се залепи картинката и след това махаш листа и готово.Но ако искаш да ти излезе по евтино може да си купиш и от някое фото студио гланциран лист струва 50ст. да го напечаташ с картинката с мастилено струен принтер като се внимава да се се допре печатаното защото мастилото като не е на хартия се плъзга защото не може да попие и отново да го минеш с ютията върху фланелката но този път трябва да е много повече от 10 минути като внимаваш да не се раздели и да се скъса и да залепне на фланелката колкото повече го гладиш по добре става.И в двата случая картинката ще излезе огледално но при втория трябва да се внимава в никакъв случаи не трябва да се пере веднага и не трябва да се пуска в пране с друг цвят а се пере защото по пуска боя и е по не трайно.За допълнителна защита може после да се сложи прозрачен найлон на надписа от двете страни и да се мине със обикновена хартия като се внимава да не залепне за нея и с ютията съвсем леко колкото да хване найлона не става професионална снимка на фланелка в този случаи но за някоя фенска картинка ще стане предполагам,че ако се напечата директно пак ще стане предполагам че може да се използват и други гладки повърхности като фолио например но за подобни експерименти не отговарям още повече че ако се сложи найлон например в лазерен принтер където температурата на обработка е много голяма принтерът ще се повреди.
Предполагам че има и други евтини методи как да си направим фланелка със снимка от компютър но аз не ги знам.
Последна промяна от worker на ср мар 27, 2013 7:28 pm, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
:) Суупеер , като си спомня за ситопечата с ракела ... :? :lol: даже продавах фанелки в далечната 80г и слушах рок :rock: :partyman:
monilan - специалист
Ха, ха, аз пък си правех шаблони и после с темперни боички и С200 правех металски фанелки. Когато бяха на мода костенурките нинджа, бях изкупил от ЦУМ детските фанелки и ги бях изтипосал с картинки на костенурките. Доста добре вървяха :lol: Дори и моите деца доскоро разнасяха по една такава фанелка, толкова издържливи на пране се оказаха.
Обръщам внимание че найлона не се лепи с гланцованата хартия както бях написал и го поправих а с обикновена хартия защото за гланцованата залепва.

Тема "Как да си направя фланелка с някоя картина от компютъра?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: