Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Tisho - специалист
Привет на всички майстори.От доста време влизам в форума но от скоро се регистрирах и наистина съм възхитен от съветите който могат да помогнат на доста хора надявам се че и моят проблем,ако мога да го нарека така няма да ви затрудни много та въпроса ми е следният как да монтирам кухненски шкафчета на стена от газобетон, който е 7,5см.Те са само 2 ама с размери 70х50 та ме притеснява ако ги хвана само с дюбели дали няма да ги намеря на земята някоя сутрин, а и на единият ще има вграден аспиратор.Ще съм много благодарен ако някой даде малко идейки.
Justy - майстор
В Практикер и Бриколаж има метални дюбели за газобетон. Замазват се с теракол. Успех :)
teoto - специалист
Зад стеничката какво има? Ако е преградна по-добре с шпилка с заварена планка през цялата тухла. Планката я вкопаваш в газобетона и няма да личи.
Tisho - специалист
в това е проблема че е преградна и аз мислех за този вариант с планка и май наистина така ще е най сигурно благодаря за отговорите
bisplus - специалист
Здравей! Може да ти прозвучи странно но проблема ти може да бъде решен много лесно. Вземаш винтове за дърво 8х60мм и с помоща на винтоверт направо ги завиваш в тухлата...давам ти гаранция, че няма да мръдне! Успех!
Tisho - специалист
като знам как се рони газобетона дали наистина ще държи а и не съм виждал такива винтове за дърво 8х60 или имаш предвид патентен болт с шестостенна глава
tommazzo - напреднал
Купи си дюбели за газобетон и проблема ти е решен!!!

Тема "Кухненски шкафове на газобетон как???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: