Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравей BTT, още съм нов и не мога да изпращам лични съобщения. Предложението ти ме интересува . Възможно ли е да ми напишеш на лично skype , FB, или телефон на който да се свържа с теб.
bdimov - специалист
Здравейте колеги.
Темета е много стара и много разисквана. Доста хора вече си направиха рутери ( включително и аз :D ). Искам да питам някой замислял ли се е да премине на "следващо ниво". Имам в предвид 4-5-6 осен рутер, лазер, вода или пък най-модерното в момента 3Д принтерите :)
MrMurdjo - майстор
Една циганка, дето гледаше на ръка, викаше: "Мерак имаш, късмет нямаш." Та и нашата работа е така - мерак има, паре нема :)
tsenkov - специалист
bdimov написа:
Здравейте колеги.
Темета е много стара и много разисквана. Доста хора вече си направиха рутери ( включително и аз :D ). Искам да питам някой замислял ли се е да премине на "следващо ниво". Имам в предвид 4-5-6 осен рутер, лазер, вода или пък най-модерното в момента 3Д принтерите :)
Аз съм се замислял, но кризата ме удари и мен така че трудно отделям за хобито. Мислил съм за лазер още повече че бих могъл да му намеря приложение и да носи някакви пари, но англииския ми е много слаб за да се образовам иначе влизаш вътре с много пари.В момента ме интересува как се казва вибратора или чукачката с която се правят портрети върху камък и евентуално от къде може да се купи.Малко сексуално се получи но се надявам да ме разберете. За 4 осна машина трябва да си наясно какво искаш да правиш и как ще създадеш обекта и как ще го обработваш. От там нататък е лесно.Мисля че намерих човек които може да създава такива обекти и ще видя какво ще излезе.
btt - специалист
tsenkov написа:
.В момента ме интересува как се казва вибратора или чукачката с която се правят портрети върху камък и евентуално от къде може да се купи.Малко сексуално се получи но се надявам да ме разберете.
Не знам дали ще издържи на натоварването, но аз имам гравьор на дремел
http://www.toolsfactor.com/Dremel/%D0%9 ... 1/435.html

Пробвал съм и върху камък. Ефекта е добър, стига да е гладка повърхостта.
MrMurdjo - майстор
tsenkov написа:
bdimov написа:
Здравейте колеги.
Аз съм се замислял, но кризата ме удари и мен така че трудно отделям за хобито. Мислил съм за лазер още повече че бих могъл да му намеря приложение и да носи някакви пари, но англииския ми е много слаб за да се образовам иначе влизаш вътре с много пари.В момента ме интересува как се казва вибратора или чукачката с която се правят портрети върху камък и евентуално от къде може да се купи.Малко сексуално се получи но се надявам да ме разберете. За 4 осна машина трябва да си наясно какво искаш да правиш и как ще създадеш обекта и как ще го обработваш. От там нататък е лесно.Мисля че намерих човек които може да създава такива обекти и ще видя какво ще излезе.
Ми що не отвори приказка онзи ден? Аз мисля по същата тема и имам идеи как да се направи.
tsenkov - специалист
То ние толкова информация обменихме...Мисля че във форума някои беше си направил от електро-магнитен клапан за газова уредба. но ми трябва купешки. Даже не зная как се казва на англииски. Надеждата ми беше в Степер но маи е в отпуска...
georgi1 - напреднал
tsenkov написа:
bdimov написа:
В момента ме интересува как се казва вибратора или чукачката с която се правят портрети върху камък и евентуално от къде може да се купи.Малко сексуално се получи но се надявам да ме разберете.
Намерих само това.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sop=15& ... c=50&rt=nc

Има ротационни и вибрационни.
MrMurdjo - майстор
За непрекъсната работа от порядъка на часове тези не стават.
erolchy - специалист
За гравиране на камък, стъкло, метал и други материали може да стане и ултра звук и изработката на такъв вибратор е сравнително лесно, за целта ви трябва едни ламели направени от ел.техническа стомана които са свързани механично към един концентратор на трептениятак които се получват в ламелите на които има навит проводник на който се подава сигнал с ултразвукова честота. Та самия концентратор представлява един конус, като към върха му се поставя инструмента и в процеса на работа м/у инструмента и загутовката се поставя абразивна паста чрез която се отделя материал от заготовката. Машината е много проста, а и чрез този метод могат да се обработват много твърди материали. Ако някой иска по подробна информаци да пише, може да помогна за изработването му. :)

http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp09/2/2-5.pdf

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: