• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pansim - майстор
Ако това на последната снимка е формата на импулса на гейта на мощния транзистор, то си МНОГО далеч от истината.
Активния край на осцила, на гейт ли е или на емитер???

Колега pulsar /не ти знам името, а ти знаеш моето - не е честно :) :) :) /
Вече намери ли истината за работата на трансформатора при двутранзисторния еднотактен правоходов инвертор?
vezbata - напреднал
формата на импулса на гейта на мощния транзистор
...е това на снимката.
Активният край на скопа е на гейта, а масата е на емитера.
Тази, съпоставена с предишната ми снимка, ми изглежда че двата импулса са в фаза.

Прикачен файл

IMAG0120.jpg
pulsar - специалист
pansim написа:
Вече намери ли истината за работата на трансформатора при двутранзисторния еднотактен правоходов инвертор?
Истината е някъде там :yawinkle: .....Надявам се колегата да продължи с проекта, за да се видят и някои моменти при работата на феритния траф, за който говорим.
Съгласен съм ,че трафа има достатъчен запас от магнитна индукция,то е явно от снимката. Но при тези условия трябва и да се съобрази и с някои други неща, за по- добра работа на трансформатора.
Последна промяна от pulsar на чет сеп 19, 2013 5:31 pm, променено общо 1 път.
pulsar - специалист
vezbata написа:
формата на импулса на гейта на мощния транзистор
...е това на снимката.
Активният край на скопа е на гейта, а масата е на емитера.
Тази, съпоставена с предишната ми снимка, ми изглежда че двата импулса са в фаза.
До тук добре.На колко волта ти е деление на скопа?
vezbata - напреднал
На колко волта ти е деление на скопа?
5В/дел. при 5микр.с./дел.
Съгласен съм ,че трафа има достатъчен запас от магнитна индукция,то е явно от снимката
Да разбирам, че снимката IMAG0119.jpg, от по предишният ми пост, е О.К.?
Мен точно тя ме притеснява.
Виж тази е по различна от моята, в смисъл коеф. на запълване е непроменен (или поне така изглежда) при натоварване или Аз нещо се бъркам.

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (32.32 KиБ) Видяна 3241 пъти
pulsar - специалист
vezbata написа:
Да разбирам, че снимката IMAG0119.jpg, от по предишният ми пост, е О.К.?
Както писа pansim си много далече от истината.Но следващата е добре IMAG0120.jpg като форма на сигнала
pulsar - специалист
При този сигнал на гейта, пусни да видим какво имаме на изхода на трафа -лично аз там гледам как се насища сърцевината.
vezbata - напреднал
Ето това е на изхода на трафа, когато е на празен ход :?, при захранване от 60V.

Прикачен файл

IMAG0124.jpg
pulsar - специалист
pulsar написа:
Не знам как си навил трафа ама като гледам формата на сигнала ми се струва ,че честотата ти е малка.
Повтарям се, ама ......
vezbata - напреднал
Трафа е Е70/32 с марка материал 3C90. Навивките са както са описани в схемата-18/6. Навих половината първична, после цялата вторична и накрая довърших първичната.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: