• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Според мен Уиндоус 7 те заблуждава. Доколкото знам, Мах3 няма драйвер за принтерски порт за него. А от този драйвер зависи цялата работа на порта. Почти съм сигурен, че ако закачиш реална машина, може и да работи, но ще е с произволни движения.
По подразбиране, Е-стоп сигнала от реална машина се следи. За да ти работи "на сухо" трябва да изключиш зелената чавка за него от настройките, тогава червеният бутон на екрана ще спре да ти мига, като кликнеш върху него и трябва а приема команди от клавиатурата.
cichlidi - помощник
Щом закача на 7-цата машината не работи. Само програмата! На другият комп е 2000 операционната система. Там машината работи с всяка друга програма, но не и с тази, която е кракната и работи на 7-цата. Иначе на 2000-то като цъкна един път ресет и спира да мига и дава зелено...
Ако ви е удобно да дадете работеш mach3
STEPER - специалист
cichlidi,
Това може би ще ти помогне.
Постави го в папка Windows/system32 :wink:

Прикачен файл

dlportio.dll.zip
(15.71 KиБ) Свален 151 пъти
erolchy - специалист
Здравейте, искам да помоля ако някой може да качи подробно описание как се инсталирва artcam2010 на лин7 64бит защото опитвам и не успявам или някакъв линк за друг artcam ако може по нова по добре но отново с обяснение.
Благодаря!
nunep - специалист
erolchy, c Artcam 2010 и аз имах проблеми при WIN 7 - 64 bit. Накрая сложих Artcam Jewelsmith V9.1 кракна се без проблеми, а в основата си е пак обиконвен ARTCAM.
erolchy - специалист
Добре, това е хубаво че си я подкарал. Може ли един линк да си я дръпна и аз ?
cichlidi - помощник
Здравейте, някой дали има работеща хакната CamBam?
bdimov - специалист
cichlidi написа:
Здравейте, някой дали има работеща хакната CamBam?
Такива екстри още няма, и като се има в предвид че прогамката не се използва от масовия юзър едва ли и ще има някой хакеро-ентусияст, който да седне да се занимава с нея ( макар че и на мен ми е мерак да има такъв :) ).
Проблема с КамБам се решава сравнително лесно но засега съм го отгатнал само за XP. Намираш в системните файлове този файл, който Кам-а си пише броя стартирания, правиш му сейф в начален стадии ( т.е. когато програмата е отворена 2-3 пъти ) и после всеки път, когато брояча стигне до към 30-35 стартирания го заместваш и отново тръгваш от 2-3 стартирания. :) Така карам вече повече от година и половина и нямам проблеми ( поне до вчера ).

Проблема ми сега е че махнах старата щайга, а на новата има Win7 ,и доколкото разбирам няма драйвеир за XP ( става въпрос за лаптоп ). Та сега ще трябва да омагьосвам първо "винБоза" и после другото :lol:
cichlidi - помощник
Ясно, а някаква алтернативна програмка :?
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: