• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ох как ми се прияде топла прясно печена червена чушкаааам :-)
Съжалявам за неблагополучията и недомислията с които сте се сблъскали като притежатели на точно този чушкопек. Ще си пиша мнението за бъдещите ползватели :-)
Троен чушкопек е тотално недомислие. Технологията на печене е
пъхаш чушка
вадиш опечена чушка
Въртене и наблюдение само бави процеса и изнервя (и опушва) майстора
Няма 3 еднакви чушки, които едновременно да се опекат. Надигане на капак, надничане и чудене коя да се извади, въртене на недопечената страна към печащата стена.... булшитс
Единичен чушкопек, а за СуперПекар 3 единични чушкопека :-)
Като спре да пука, вадиш чушка, пъхаш нова и така.
30 кила за час и половина. От бърсане и дръжкомахане, до затваряне на буркан.
Печене на ламарина и с горелка мога да коментирам друг път.
fox_vt - майстор
Сори за оффа но аз Супер Пекар си представям седнал на въртящ стол и около него наредени в пълен кръг единични чушкопека,и става поточна линия вадиш опечена и слагаш нова и така докато стигнеш до същия чишкопек отново.Само трябва едно централно мазане на оста на стола че ще прегрее.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
представяй си :-) с какво смазваш бира или?
Марин М. - помощник
Здравейте,

Една година след като пуснах темата за чушкопека, я подновявам, за да покажа как усъвършенствах уреда по идея на pet.kan (да е жив и здрав). Използвах 1 лист минерална вата с фолио от Бриколажа. Първоначално бях решил да да го направя със скоби, но после ми дойде идеята да ползвам Duck Tape лента, донесена ми от мой приятел от Щатите.
Започнах с един пласт, но като видях ефекта, а и липсата на проблеми с ватата и лентата - добавих още един.

Ефектът е много голям - намали се повече от два пъти времето за печене, няма го досадното греене, което в слънчеви дни на южна/западна тераса е пренеприятно. В началото имаше малко пушек от "изолацията", но после изчезна. Жената изпече 50-60 кг наведнаж и по-малки количества след това.

Определено си заслужава ъпгрейда - ватата я взех за 5-6 лв. (беше на някаква промоция). Закрепването е възможно чрез много варианти, като определено най-добър ще е предложеният от pet.kan -
pet.kan написа:
правиш от тънка ламарина втори кожух, който закопчаваш с попнитове и остава подходящи дръжки
така е значително по-леко от всякаква друга допълнителна изолация
, но се иска време и условия.
Ето и резултата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
VLADO66 - майстор
Ти вата ли ще ядеш или чушки :shock:
sreky - специалист
Ебаси и ъпгрейднатия камбопек,още се намират такива произведения от соца по тавана,но одавна съм ги зaбравил сега като има нещо за пекане го мятам на скарата а ако има количества ги мятам на ламарината и ги минавам с горелката вярно не се изпичат като в чушкопек ама 60 кила да ги прекараш през този дзвер си е живо наказание ,пък да не говорим за времето което ще си изгубиш
Последна промяна от sreky на чет окт 10, 2013 6:43 pm, променено общо 3 пъти.
gechev - специалист
Супер е. Оставил си термомостове обаче. :lol:
boretobobo - специалист
Последния път и мен ме наказаха на чушките ама аз ги меткам на пещ въртях ги чаках ги ИИ
накрая ги изхвърлих и си метнах паржолки от тогава само аз пека ама мръвка :lol: :drinkers:
Марин М. - помощник
Е, то е ясно, че винаги има и по-тарикатски методи, нали сме българи. Ако искате да знаете, брат'чедът и колегите ми го правят най-по - ползват термокамерата във фирмата, в която работят - к'во като е швейцарска и струва майка си и баща си, нали не е тяхна. Така доказват, че българинът изравнява всичко, защото те така си печаха чушките и при Тошо Галошо...
  • 1
  • 2

Тема "Изолация на ... чушкопек..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: