• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gattaka - специалист
Здравейте майстори :) ,
Зачетах се в тази тема понеже ми стана интересна и реших и аз да пробвам да си направя един инверторен електрожен за да си имам ей така за любителско приложение. По професия съм електроинженер, но познанията ми по електроника се свеждат до любителско сглобяване на на платки по готови монтажни схеми, тоест трудно бих си направил от принципна монтажна схема!
Та молбата ми е да прецените дали мога да се справя сам с такова устройство и да предложите някаква работеща схема. Ако ви се занимава ще съм благодарен ако не здраве да е! :)
emilnikov - напреднал
Схемата от първата страница работи, имам я работеща
nikolaytatarov - специалист
Всички схеми засегнати в тази тема са работещи просто трябва да се спреш на някоя конкретно
gattaka - специалист
Благодаря колеги :) Ами аз мисля да стане до 150А за това може би ще се спра на първата схема, проблема е, че като увелича снимката не се виждат надписите по схемата, а линковете в руския форум май не работят така, че трябва да намеря друг начин за списък с частите!
emilnikov - напреднал
даи ми и-мейл да ти пратя схемата и един PDF за настройките,че PDF- a е голям и не иска да го качи през форума . Моя е emil.kn@abv.bg
andro440 - майстор
моята например! -не е доказано ,че е работеща /никой не споменава нищо за нея / вероятно защото е с много елемени и скъпа за любителски експерименти!!НО ,Ще я накарам да заработи! Тази вечер /донатъпках/ всичко в кутията и захраних .,!но с електрод още не съм пробвал . радвам се ,че след събиране на всичките блокове в едно цяло -не бях допуснал грешка и не се взривих !Следват малки до..настройки ,след ,които ще правя и проби и подобрения естествено.
andro440 - майстор
gattaka написа:
Благодаря колеги :) Ами аз мисля да стане до 150А за това може би ще се спра на първата схема, проблема е, че като увелича снимката не се виждат надписите по схемата, а линковете в руския форум май не работят така, че трябва да намеря друг начин за списък с частите!

Здравеи колега ! не се хвърляй на 150 А -не ти трябват -първо прочети ,прецени дали имаш нерви и свободно време за губене и тогава започни ! тук никой нищо няма да ти каже -личен опит
miromimo - помощник
Може ли някои да качи схемите на печатните платки за улеснение на другите потребители ,който са започнали да си правят инвертора :wink:
emilnikov - напреднал
Зависи кой коя схема е решил да прави .....
miromimo - помощник
по първата схема на cvetanmu
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: