• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Evgeniy - майстор
Луминисцентните горяха "като крушки". Мине не мине и нова. И няма значение китайска или филипс за 5 лв.
Ето ситуацията сега. Топло бялата светлина е с много приятна цветна температура:
Прикачен файл:
DSCN2695.JPG
Нарочно снимах и основното осветление - енергоспестяваща луминисцентна 15 вата за да има база за сравнение.
Макар, и не по темата с точност. Но вчера замених 6-те лунички, в банята по 20W - 12V. С 4W светодиодни - топла бяла светлина 3000K, светлинен поток 300lm. Е разликата, е убиствена, в пъти-по силна светлина. И толкова перфектно разпределена. Банята изглежда по друг начин. И не на последно място 5 пъти по-ниска консумация. Надявам се скоро да намеря излишните 100 и там някъде лева, да пусна 5 метра. Лента 5050 топла бяла светлина в кухнята, но на тавана. С димер, че ми хареса мултифункционалността му.
sstefanov - майстор
В кухнята ми (19 кв. м) 7m, около 15W диодна лента на тавана ми дава прекрасно осветление за повечето случаи.
За специални цели има плафон с 3 енергоспестяващи по 17W, за още по-специални - още 11 лунички по 25W.
fox_vt - майстор
sstefanov :lol: :lol: тия още по специални случаи кои са вдяване на игла от 3 метра ли :wink:
Evgeniy - майстор
Hunter_man написа:
Evgeniy - Твоят вариант, е много практичен, но само трябват още снимки, за по-голяма яснота.
Извинявай, не мога да се прибера по светло, че да направя снимки. Ето как съм направил моето върху алуминиева ламарина под плафона:
Прикачен файл:
DSCN2696.JPG

Прикачен файл

DSCN2697.JPG
fox_vt - майстор
Успяват ли да се охлаждат гледам доста има във въздуха заради изолационните подложки :?
Evgeniy - майстор
Когато ги слагах, подбрах броя, така, че да мога да си държа ръката на ламарината, но си прав за единичните разлепени бройки, ще трябва да ги пвторя с локтайд.
nakatasan - специалист
Здравейте, ще бъде ли подходящо ако използвам ъгълче за шпакловка/гипсокартон, от модела който от едната страна не е продупчен. Трябва ми такова ъгълче да я монтирам, възможно най-евтиното като материал, но да е метално.
nakatasan - специалист
Здравейте, ползвам захранване от тия готовите за лед лента като изправям тока с грец и няколко кондензатора. Включих лентата, свети, но премигва. Имате ли идея на какво се дължи това? Лентата, която ползвам е около 59 вата, а капацитета на този траф е 60 вата.
Трафа е този, а грец е 8 амперов на 1000 волта.
Изображение
Имам усещането, че този траф е нещо повреден и не работи коректно. Дали подлежи на ремонт?
fox_vt - майстор
Не е добре да си на ръба на възможностите на трафа,особенно ако са завишени от производителя.Възможно е примигването да е от претоварването,разпои част от лентата и виж дали ще мига и си прави изводите.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: