Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
Колега gechev, дай ми някакъв телефон за връзка с теб, понеже ще се наложи сигурно съвсем скоро (тази или другата седмица) да взема полистиролбетона.
gechev - специалист
Два пъти го пусках на лични, но ето го 0898 44 10 70. То вече половин България го знае.
brad4edat - специалист
Мерси, записах го. Нека само да решиме окончателно с майсторите как ще се процедира.
Днес направихме груби сметки и излезна около 2.2-2.5 кубика обема на коритото, трудно ще е с превоза.
Ще те потърся когато окончателно всичко е определено как ще е :)
gechev - специалист
Брадчед, какво е туй като замисъл? На цялата рода ли ще и направиш джакузи с 2 куб. материал. Общителен човек си не обичаш да се плацикаш и сам.
brad4edat - специалист
Живи и здрави в сряда ще идвам към Сифия, и ще ти звънна сутринта за да те диря с GPS-а къде работиш. По груби сметки би трябвало да ми стигнат 300-400 см. ли му казвате, демек 0.3-0.4 кубика. Ще пресметна по точно, че да не оплескам нещо, ама за вана дълга 160см/широка 81см/ висока 50см (крайни - външни размери) с дебелина на стените по 8см и без калкулиран под, би трябвало да съм около, че и под 0.3 кубика. Ама е ясно, че и пода трябва да калкулирам.

Нещо първите сметки бяха сметнати малко накриво с десетичните запетаим :lol:
Ще ги събера в комбите без никакви ядове, че и място за оркестър ще има в багажника :rock:

пс. Сега сметнах и пода 8см дебелина и ми излиза общо 0.29648 кубични метра, демек ми излиза обема на коритото (стените и пода) на ваната около 0.3 кубика, с известни припуски в повече. Ако сметките ми са прави, значи трябва да взема поне 0.3 кубика полистиролбетон :)
brad4edat - специалист
Привет!
Доста се позабавих с банята и ваната. Ето няколко снимки на това, което направихме. Снимки на напълно готовата вана ще кача скоро. Много лесно и удобно се работи с този бетон, а и има доста осезаема температурна разлика между бетона и обикновената тухлена стена.
Ваната ще се прегради с плъзгащ се параван и ще стане и на душ кабина, така другата част от банята ще си остане суха.
Прикачен файл:
2013-11-28 20.40.05.jpg
Прикачен файл:
2013-11-27 17.34.56.jpg
Прикачен файл:
2013-12-23 19.19.45.jpg
Прикачен файл:
2013-12-23 19.19.34.jpg

Прикачен файл

2013-11-27 17.34.56.jpg
brad4edat - специалист
Днес направих един опит с ваната, с топла вода за първи път. Напълних я на една трета с вода нагрята до35-36 градуса. За един час водата се охлади на 32 градуса а след още един час се охлади до около 27 градуса. Не съм затоплял все още достатъчно вода, че да се изкъпя в нея, но бойлер 120 литров загрят до 50 градуса я напълни до към тази една трета с тези градуси, не съм добавял студена вода. Трябва ваната да се напълни около половината, че когато влезне човек да се качи вече нивото до необходимите стойности. Предполагам, че когато загрея 120 литровия бойлер на 80 градуса, ще е достатъчно вече за къпане.
Мисля, че въпросния бетон и начина по който е изградено самото корито си вършат добре работата и задържат добре топлината на водата.

Тема "Вана от плочки ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: