Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Balabanov - специалист
Няма значение, че са под 20 000 оборота безпроблемно се реже алуминий на 18 000 - 17 000 сравнително бързо и инструмента си влиза в режим въпроса е да не са под 16 000
П.П.
Съчмите са 84бр. забравил съм една в кърпата върху която разглобявах гайката. Хубавата част е че не съм я изтупал а лошата че пак трябва да ги редя което е изключително досадно упражнение :проба:
Та китайците са си свършили екстра работата!
vlassev - специалист
за пробиване

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
Balabanov - специалист
Бе то хубаво за пробиване ма ние няма да го пробиваме а ще го режем с някаква скорост :-D
Примерно аз режа алуминий с 4мм инст. на 19 000 оборота с подаване 800мм/мин което според мен е оптималното за 4мм инст (като по този начин може да го напънеш на 5мм пас). Много зависи от инструмента има много и различни за алуминий и нещата са относителни но в общи линии човек се ориентира след като види каква стружка изхвърля инструмента и какъв сряз прави въпроса е да го вкараш в режим.
Здравейте, закупих един брой лагерна опора за винт BK15(китайска). Лагерите вътре са 7002 белязани че са комплект. Естествено за нищо не стават! Затягам и има луфт,усещащ се на ръка. Разделих външните черупки( дистанционна шайба)за да регулирам луфта и предполагам ще работят така?Направих собствени опори за другите два винта и сега въпросът е какви лагери?Ще се радвам да споделите,вашият опит по този въпрос!

За тези опори пиша- тук е с китайските лагери.
Изображение
skat - специалист
R.Penev написа:
Здравейте, закупих един брой лагерна опора за винт BK15(китайска). Лагерите вътре са 7002 белязани че са комплект. Естествено за нищо не стават! Затягам и има луфт,усещащ се на ръка. Разделих външните черупки( дистанционна шайба)за да регулирам луфта и предполагам ще работят така?Направих собствени опори за другите два винта и сега въпросът е какви лагери?Ще се радвам да споделите,вашият опит по този въпрос!
Явно ще сме свидетели на раждането на сериозна машина. Погледни линка, може да ти е полезен, описани са лагерите от фиксираната и плаващата страна:
http://item.taobao.com/item.htm?spm=201 ... id=&pm_id=
alien - специалист
R.Penev написа:
по принцип тези лагери ги дават да се сдвояват двупосочно, обаче съм срещал и такива които само в една посока могат да се монтират, наобратно имат много голям луфт, имаха едни стрелки някъде маркирани
ако не хлопат двата лагера заедно в опората, значи просто са си калпави...
иначе какви - ами зависи.... за дърводелска работа стават и обикновени, те пак си носят аксиално натоварване, макар и по малко, но ако бюджета позволява по добре серия 7000
не им помня номера но има и двуредови с ъглово натоварване, май серия 5000 бяха, ама те пък още по солени.....
bdimov - специалист
Не знам дали поста ми е точно за тази тема, но тъй като пак има отношение с CNC е пускам тук ( ако модератора сметне нека е премести/изтрие ).
От много време се каня да си събера втора машинка с по-малки размери от рода на 60х60х15см. работна площ и по-малка мощност на шпиндела 600-800 вата. Конструкцията за да бъде бюджетна мисля да е направя от текстолит. Сега гледам една оферта за много добри пари в предвид цените по принцип но проблема е че плоскостите за с дебелина 5.5мм. Интересува ме дали ще има надежден начин да се слепят две такива плоскости и после да си ги режа като детайл на голямото ми CNC. 11мм. вече мисля че ще ми е достатъчна дебелина за детайлите на това малко рутерче. Ако някои има идея дали ще стане замисленото от мен и как да ги слепя ( т.е. с какво ) надеждно нека пише ще се радвам да го обсъдим.
Balabanov - специалист
По скоро би станало не за работна пощ а външни габарити на машинката да са такива размерите защото при мен за подобни габарити 15мм алуминий се нуждае от допълнителни крепежи. За лепенето освен смола друго няма да свърши работа според мен пробвай със полиестерна или епоксидна едната е значително по-скъпа от другата но без тест няма как да разбереш. :)

Не е по темата но да питам къде в София може да се намери екзотичен дървесен материал като махагон?
edesign - специалист
машина с тези размери никак не е малка.
Но текстолит, гетинакс, дърво провисва с времето и има неочаквани деформации.
Не знам какво разбираш по бюджетна но примерно да си купиш листове 20мм дурал за този размер е около 600лв. Така и така текстолита няма да го изглаждаш челно то дурала ще е по равнинен и прав от листовете текстолит (камо ли пък ако ги лепиш), не го изглаждай и него просто отрежи плочите на точен размер и виж какъв ще е резултата.
amesa - специалист
Balabanov написа:
...

Не е по темата но да питам къде в София може да се намери екзотичен дървесен материал като махагон?

http://www.jaf-bulgaria.com/uploads/med ... l_2014.pdf

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: