• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ben84 - специалист
Да не отварям тема, дано и автора не се сърди, ама има ли препарат или начин старите тръби да се очистят без демонтиране?
Става въпрос за къща и мнооого копане, ако решим да сменяме тръби.
Къщата се намира в пернишко и след земетресението вкуса се промени. Кладенец е, може да е избила нова жила и затова... Но ми се ще да промия старите тръби с нещо ако е възможно.

Инак човек свиква с една вода и всичко друго макар и безопасно му е безвкусно или отвратително. После свиква
:partyman:
fox_vt - майстор
При положение че софийска вода губи 50% от водата си по трасето какви вкусове ви гонят :prayer: И това го казаха по новините #-o Сменени били тръбите хехееее :partyman:
PetarDimitrov - помощник
fox_vt написа:
При положение че софийска вода губи 50% от водата си по трасето какви вкусове ви гонят :prayer: И това го казаха по новините #-o Сменени били тръбите хехееее :partyman:
Доклкото мога да определя в момента водата се оправи. Не мисля че е от пролетните дъждове. Надявам се да не е от температурата а от временна авария коятое била отстранена. Възможно е и тръбите да играят, нo при по-висока температура тръбите кородират по-бързо, а при мен стана обратното с промяната на вкуса. Заключвам че трябва да балгодаря на другарите от Софийска Вода дето не охраняват водоемите и кой знае кво изливат вътре дето не може да се пречисти. Така че е възможно да си попийваме Софийска тиня от някъде ако нямаме кола като мен или ви мързи да мъкнете като магаре от магазина.
maleeeestrax - специалист
Чета и се чудя кой пие вода?От водата се ръждясва. :drinkers:
PetarDimitrov - помощник
Искам да затворя темата като кажа че от Софийска вода ми се обадиха и се оказа че направили проби в блока и прочистили тръбите. Значи не знам какво са прочистили по тръбите водещи до блока но по-добре да не знам. Вместо да си купувам кана за пречистване на вода мисля да се махам от София в близкото бъдеще.
VLADO66 - майстор
PetarDimitrov написа:
Искам да затворя темата като кажа че от Софийска вода ми се обадиха и се оказа че направили проби в блока и прочистили тръбите. Значи не знам какво са прочистили по тръбите водещи до блока но по-добре да не знам. Вместо да си купувам кана за пречистване на вода мисля да се махам от София в близкото бъдеще.
И аз имам план за евакуация и настървено пускам тото,ама май с това ще си остане :-D
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на тръби и батерия заради качество на питейна вода." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: